Ο Hulkenberg θα τρέξει με την Porsche στις 24H του LeMans

Ο Nico Hulkenberg θα λάβει μέρος στον θρυλικό αγώνα 24 ωρών παράλληλα με την F1 το 2015

Την Πέμπτη 27/11 επιβεβαιώθηκε η φήμη που σας είχαμε μεταφέρει (σχετικό θέμα) πως ο Nico Hulkenberg θα αγωνιστεί στις 24H του Mans. Ο Γερμανός θα παρέχει τις υπηρεσίες του στην Porsche στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής(WEC) το 2015 σε δύο αγώνες.

Ο Hulkenberg θα είναι ένας από τους τρεις οδηγούς που θα κάτσουν πίσω από το τιμόνι τις τρίτης 919 Hybrid. Ο Γερμανός εκτός από το LeMans, θα τρέξει και στις 6H του Spa ως μέρος της προετοιμασίας της ομάδας.

Ο οδηγός της Force India γίνεται ο πρώτος εν ενεργεία οδηγός που θα τρέξει στο LeMans και παράλληλα θα τρέχει και στην F1 μετά τον Sebastien Bourdais που οδήγησε για λογαριασμό της Peugeot το 2009.

Ο Hulkenberg δήλωσε σχετικά:

Porsche και LeMans. Αυτός ο συνδυασμός προσελκύει κάθε οδηγό. Είμαι πολλά χρόνια οπαδός της Porsche και παρακολουθώ στενά την επιστροφή της στην LMP1. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που το πρόγραμμα της F1 για το 2015 μου επιτρέπει να το κάνω. Επίσης είμαι ευγνώμον στην Force India που μου επέτρεψε να διαγωνιστώ σε άλλο πρωτάθλημα. Τώρα το βάρος πέφτει σε εμένα να δουλέψω σκληρά να πετύχω και στις δύο μου υποχρεώσεις.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Porsche, Andreas Siedl, δήλωσε:

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που προσελκύσαμε το ενδιαφέρον ενός οδηγού παγκόσμιας κλάσης. Τώρα θα πρέπει να προετοιμάσουμε τον Nico για τις νέες προκλήσεις που θα βρει μπροστά του. Θα πρέπει να μάθει πώς να χειριστεί την κίνηση με πιο αργά GT αυτοκίνητα αλλά και να οδηγεί στο LeMans τη νύχτα. Έχουμε ένα πλάνο μπροστά μας ώστε να τον κάνουμε να διευρύνει τις οδηγικές του ικανότητες στο ντεμπούτο του. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί του. Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Force India και τον Vijay Mallyaπου του επέτρεψε να τρέξει για εμάς.

Στάθης Κοκκορόγιαννης

Σχόλια

Σχόλια