Θετικές οι αλλαγές των Pirelli του 2015

Οι πρώτες εντυπώσεις για τα αλλαγμένα P Zero της επόμενης χρονιάς είναι θετικές

Η Pirelli στο Abu Dhabi είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα ελαστικά του 2015 και τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά. Η ιταλική φίρμα έχει κάνει ορισμένες αλλαγές στα P Zero της επόμενης χρονιάς, ιδίως στα πίσω που… τραβάνε και το μεγαλύτερο ζόρι. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, μιλώντας μετά τις δοκιμές είπε ότι τα αποτελέσματα τους χαροποιούν.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που τα πρώτα σχόλια των οδηγών για τα νέα μας ελαστικά είναι θετικά. Αυτό σημαίνει ότι οι βελτιώσεις που κάναμε έχουν αποτέλεσμα. Κάναμε μερικές αλλαγές κυρίως στο πέλμα των πίσω ελαστικών. Αυτή η νέα κατασκευή βελτιστοποιεί την κατανομή της θερμοκρασίας στο ελαστικό. Η θερμότητα διανέμετε πιο ομοιόμορφα κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πιο σταθερή απόδοση και καλύτερη πρόσφυση. Επίσης δοκιμάστηκαν και η νέα πολύ μαλακή γόμα στα πίσω ελαστικά. Αυτή η νέα γόμα έχει σχεδιαστεί για να βελτιώσει την μηχανική πρόσφυση.

Ο Βρετανός ολοκλήρωσε λέγοντας πως τα μονοθέσια του χρόνου αναμένεται να είναι κατά 1 δευτερόλεπτο ταχύτερα από φέτος.

Οι στόχοι για το 2015 παραμένουν ίδιοι καθώς θέλουμε να έχουμε αγώνες με 2-3 pitstop. Του χρόνου περιμένουμε τα μονοθέσια να ταχύτερα κατά 1 δευτερόλεπτο ή και παραπάνω. Αυτό θα έχει μεγάλη επίδραση στην συμπεριφορά των ελαστικών.

Ο Valtteri Bottas μιλώντας για τα νέα P Zero που δοκίμασε την πρώτη ημέρα στο Yas Marina Circuit δήλωσε ότι η Pirelli έχει κάνει καλή δουλειά.

Η σύγκριση των νέων με τα παλιά Pirelli είχε ενδιαφέρον. Ανακαλύψαμε μερικές διαφορές κι αυτή η γνώση θα μας βοηθήσει για του χρόνου. Η φθορά των ελαστικών είναι πιο ομαλή, έχει γίνει καλή δουλειά με τις νέες γόμες.

Σχόλια

Σχόλια