Χωρίς στατικές επανεκκινήσεις μετά το SC

Το 2015 δεν θα έχουμε στατικές επανεκκινήσεις, διπλούς βαθμούς, «ξεπάγωμα» κινητήρων κ.α.

Το 2015 περιμέναμε κι άλλες αλλαγές στο σπορ και πιο συγκεκριμένα στους κανονισμούς γύρω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Τελικά τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν. Οι στατικές εκκινήσεις μετά από περίοδο Αυτοκινήτου Ασφαλείας δεν θα ισχύσουν για τη νέα χρονιά. Οι ομάδες συμφώνησαν να μην προχωρήσουν με αυτόν τον κανονισμό ο οποίος έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις και συζητήσεις. Επίσης οι διπλοί βαθμοί στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς μετά το πείραμα που έγινε φέτος δεν θα ισχύουν για το 2015. Αποδείχτηκε ότι δεν προσφέρουν κάτι παραπάνω.

Αυτό που μένει τώρα είναι η έγκριση από το ΠΣΜΑ το οποίο συνεδριάζει στις 3 Δεκεμβρίου στη Doha στο Qatar.

Άλλη μία αλλαγή που ήταν να γίνει αλλά δεν θα γίνει είναι ο περιορισμός στην επικοινωνία ομάδας-οδηγού. Η κατάσταση παραμένει ως έχει μέχρι στιγμής.

Το Strategy Group συζήτησε επίσης για την μείωση του κόστους. Αυτό που φαίνεται ότι θα γίνει σαν αρχική λύση είναι να επιτραπεί στις Marussia και Caterham να χρησιμοποιήσουν τους κινητήρες του 2014 του χρόνου αν αυτό τους βοηθήσει να επιβιώσουν.

Τέλος δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στους κανονισμούς γύρω από το «πάγωμα» των κινητήρων. Οι ομάδες μπορούν να κάνουν αλλαγές μόνο στο 48% του κινητήρα και μόνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Από τη στιγμή που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν θα επιτρέπεται καμία αλλαγή.

Σχόλια

Σχόλια