Η Mercedes είναι έτοιμη για συζητήσεις με τον Hamilton

Μετά το νταμπλ οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να μιλήσουν για επέκταση της συνεργασίας για μετά το 2015

Μετά το νταμπλ η Mercedes κι ο Lewis Hamilton είναι έτοιμοι να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσουν την ανανέωση της συνεργασίας τους. Το συμβόλαιο του Βρετανού λήγει στο τέλος του 2015 αλλά και οι δύο πλευρές είναι πρόθυμες να συνεχιστεί η συνεργασία και μετά.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε ότι θέλουν τον Hamilton και τους θέλει κι εκείνος, όμως άφησε ένα μικρό παραθυράκι ανοιχτό. Αν προσέξετε καλά τις δηλώσεις του Wolff θα δείτε πως λέει ότι είναι δύσκολο να βρεθεί μια ισορροπία. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι δύο πλευρές δεν θα τα βρουν και πως η Mercedes θα κοιτάξει αλλού. Αλλά ίσως οι απαιτήσεις του Hamilton είτε σε χρηματικό επίπεδο (περισσότερα χρήματα) είτε σε επίπεδο διαχείρισης  (καθεστώς νούμερο 1 οδηγού) να τραβήξουν τις διαπραγματεύσεις λίγο πιο πέρα. Όλα δείχνουν πως η ανανέωση θα γίνει και μάλιστα πριν τα Χριστούγεννα.

Η ανανέωση του συμβολαίου δεν είναι κάτι εύκολο διότι είναι μια απόφαση που έχει συνέπειες τόσο για τον οδηγός -τον Lewis στην προκειμένη- αλλά και για εμάς. Η σταθερότητα είναι πολύ σημαντική για την ομάδα. Αυτός είναι κι ο λόγος που καθόμαστε να μιλήσουμε για το μέλλον. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Lewis νοιώθει σαν στο σπίτι του. Το μονοθέσιο είναι πολύ ανταγωνιστικό οπότε έχεις δύο σημαντικά υπερ. Όμως ποτέ δεν είναι εύκολο να υπάρξει συμφωνία σε όλους τους όρους ώστε να μπουν οι υπογραφές. Θέλουμε ο Lewis να μείνει στην ομάδα. Έχει παίξει σπουδαίο ρόλο στην εξέλιξη και στην πρόοδο. Θα θέλαμε να μείνει και νομίζω πως θέλει κι ο ίδιος. Όμως δεν είναι θέμα ωρών και απλώς να υπογράψουμε μερικά χαρτιά. Χρειάζεται να το συζητήσουμε.

Ο Niki Lauda από την άλλη δηλώνει ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και η συνεργασία θα ανανεωθεί.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα απολύτως. Θα ανανεώσουμε τη συνεργασία μας τις επόμενες δύο εβδομάδες. Είναι χαρούμενος, είμαστε χαρούμενοι, δεν βλέπω κανένα πρόβλημα.

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια