Ο Todt μιλά για Cost-Cap

Ο πρόεδρος της FIA προσπαθεί να μειώσει το κόστος στην F1

Ο πρόεδρο της FIA, Jean Todt, σκέφτεται την εφαρμογή ορίου στα χρήματα που έχει να ξοδέψει κάθε ομάδα. Μετά την σμίκρυνση του grid σε 18 μονοθέσια και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα των Caterham και Marussia η FIA είναι έτοιμη να αναλάβει δράση. Ο Todt μίλησε με τις Lotus, Sauber και Force India οι οποίες παραπονιούνται πολύ έντονα για την παρούσα κατάσταση στο σπορ και προσπαθεί να βρει λύση. Ο Todt δεν έχει εύκολο έργο αλλά ελπίζει στη συνάντηση του Strategy Group στο τέλος του μήνα να βγει κάτι θετικό.

Θα γίνουν νέες συζητήσεις για μείωση του κόστους. Συναντήθηκα με κάποιους ανθρώπους από τις Lotus, Sauber και Force India και συζητήσαμε τρόπους για μείωση του κόστους. Όμως μέσα στο Strategy Group μόνο εγώ ήμουν αυτός που προέτρεψε τις ομάδες για ορισμένες ενέργειες που πρέπει να κάνουν ώστε να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους. Επίσης μιλήσαμε για οριοθέτηση του κόστους. Η FIA έχει ξοδέψει πολλά χρήματα ώστε να δούμε αν αυτό μπορεί να λειτουργήσει. Όμως ακόμα και η Lotus, η οποία δηλώνει ότι το κόστος είναι πολύ υψηλό ψήφισε κατά. Τι μπορούμε να κάνουμε;

Τέλος ο Todt δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να μειώσει την τιμή των κινητήρων για τις μικρές ομάδες της F1.

Ο μέσος όρος των κινητήρων είναι 25 εκατομμύρια ευρώ, είναι υπερβολικά υψηλός. Θα προσπαθήσω να μειωθεί αυτή η τιμή για τις μικρές ομάδες ώστε η κατάσταση να είναι πιο προσιτή γι’ αυτές. Θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ, όμως δεν μπορώ να εγγυηθώ το αποτέλεσμα.

Σχόλια

Σχόλια