Η RBR δηλώνει ότι κι άλλες ομάδες παρανομούν

Η Red Bull Racing δηλώνει ότι δεν είναι η μοναδική ομάδα που πιέζει στο όριο των κανονισμών σχετικά με τα εύκαμπτα πτερύγια της εμπρός πτέρυγας

Η Red Bull Racing δηλώνει ότι δεν είναι η μοναδική ομάδα που πιέζει στο όριο των κανονισμών σχετικά με τα εύκαμπτα πτερύγια της εμπρός πτέρυγας. Η RBR κρίθηκε παράνομη καθώς οι αγωνοδίκες έκριναν πως το επάνω πτερύγιο της εμπρός πτέρυγας κάμπτετε παράνομα. Η RBR αποκλείστηκε μετά τις κατατακτήριες δοκιμές στο Abu Dhabi εκκίνησε από το pitlane.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, δήλωσε ότι αποδέχονται την απόφαση της FIA αλλά έκανε σαφές ότι και σε άλλες ομάδες τα πτερύγια της εμπρός πτέρυγας κάμπτονται, απλώς σε διαφορετικό σημείο της πτέρυγας.

Είναι σαφές ότι σε όλες τις ομάδες οι πτέρυγες κινούνται, σε μερικές περισσότερο από κάποιες άλλες. Η FIA επικεντρώθηκε σε ένα μόνο πτερύγιο της εμπρός πτέρυγας, στο επάνω. Άλλες ομάδες επωφελούνται σε άλλα σημεία της πτέρυγας. Όμως αυτή ήταν η απόφαση των αγωνοδικών και την αποδεχόμαστε. Όμως δεν είμαστε οι μόνοι που προσπαθούμε να πάρουμε τα μέγιστα από την εμπρός πτέρυγα.