Ο Maurizio Arrivabene είναι ο νέος επικεφαλής της Ferrari

Παρελθόν από τη Scuderia αποτελεί από σήμερα, 24/11, ο Marco Mattiacci

Το πρωί αναφέραμε κάποιες φήμες σχετικές με το μέλλον του Marco Mattiacci και την πιθανότητα αντικατάστασής του από τον Ross Brawn. Ο Mattiacci τελικά έφυγε από την Ferrari όμως αντικαταστάτης του δεν είναι ο Brawn αλλά ο Maurizio Arrivabene.

Οι πρώτες φήμες για το μέλλον του Mattiacci στη Ferrari κυκλοφόρησαν το 3ήμερο στο Abu Dhabi. Ο Ιταλός όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν αυτός ήτα ο τελευταίος του αγώνας εκείνος είχε δηλώσει ότι προς το παρόν είναι επικεντρωμένος στην δουλειά του.

Ο Mattiacci ανέλαβε τον ρόλο του επικεφαλής της Ferrari τον περασμένο Απρίλιο αντικαθιστώντας τον Stefano Domenicalli. Τώρα ήρθε η σειρά του Arrivabene να πάρει τα ηνία της Scuderia.

Ο Arrivabene είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με την Ferrari όταν η Phillip Morris (Marlboro) ήταν χορηγός της ομάδας. Ο Arrivabene ήταν στέλεχος της Phillip Morris και μέλος της Επιτροπής F1.

Ο νέος επικεφαλής αναλαμβάνει καθήκοντα άμεσα. Ο πρόεδρος της Ferrari, Sergio Marchionne, δήλωσε:

Αποφασίσαμε να προσλάβουμε τον Maurizio Arrivabene διότι σε αυτή την ιστορική στιγμή για την Scuderia χρειαζόμαστε ένα άτομο με γνώση και κατανόηση όχι μόνο των λειτουργιών της Ferrari αλλά των μηχανισμών διακυβέρνησης και τις απαιτήσεις του αθλήματος. Ο Maurizio γνωρίζει πολλά, ήταν πολύ κοντά με την Scuderia για αρκετά χρόνια και ως μέλος της Επιτροπής  F1 γνωρίζει πολύ καλά τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Marco Mattiacci για όσα έχει προσφέρει στη Ferrari τα τελευταία 15 χρόνια και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στις μελλοντικές του προσπάθειες.

Σχόλια

Σχόλια