Κανένα πρόβλημα δηλώνει η Williams

Η αποκόλληση του καλύμματος του Bottas σχετίζεται με την διαφορετική διαμόρφωση του συστήματος ψύξης που δοκίμασε η ομάδα

Στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Yas Marina Circuit είδαμε κάτι παράξενο. Ένα μεγάλο κομμάτι από το κάλυμμα του κινητήρα της Williams στο μονοθέσιο του Valtteri Bottas ξεκόλλησε και δημιούργησε ένα μεγάλο άνοιγμα. Σύμφωνα με δηλώσεις της ομάδας το πρόβλημα αυτό προκλήθηκε από την δοκιμή διαφορετικής διαμόρφωσης στο σύστημα ψύξης. Ο τρόπος σύνδεσης του καλύμματος αλλά και τα sidepod ήταν διαφορετικά κάτι που όπως είπε ο Bottas δεν είχαν δοκιμάσει ξανά σε τόσο γρήγορη πίστα.

Πρόβλημα αντιμετώπισε κι ο Felipe Massa του οποίου το κάλυμμα χαλάρωσε επικίνδυνα αλλά ευτυχώς η Williams τον κάλεσε εγκαίρως στα pit πριν ξεκολλήσει κι αυτό. Παρόλο που και τα δύο μονοθέσια της ομάδας έμειναν στα pit στο FP1 ώστε να γίνουν διορθώσεις ο Bottas δηλώνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τη συνέχεια.

Δεν υπάρχει πρόβλημα. Δοκιμάσαμε κάτι διαφορετικό και είναι καλό που το δοκιμάσαμε στο FP1. Τελικά δεν είχε μεγάλη διαφορά στην απόδοση. Ολοκληρώσαμε κανονικά το πρόγραμμά μας. Το FP2 κύλισε πολύ καλά και τώρα έχουμε το FP3 για να τελειοποιήσουμε το set-up.

bottas-abu-14-coverengine-2 bottas-abu-14-coverengine

Σχόλια

Σχόλια