Ποινή 20 θέσεων στο Grosjean

Ο Γάλλος θα έχει μια δύσκολη Κυριακή στο Abu Dhabi

Η Lotus αποφάσισε να κάνει χρήση 6ου κινητήρα στο μονοθέσιο του Romain Grosjean κι ο Γάλλος πρόκειται να δεχθεί ποινή 20 θέσεων στο grid του Abu Dhabi. Αυτό γιατί έχει ξεπεράσει το όριο των 5 κινητήρων, των τούρμπο και των MGU-H. Ο Grosjean θα δεχθεί ποινή 10 θέσεων για τον κινητήρα, 5 για το τούρμπο και 5 για το  MGU-H.

Επειδή όμως δεν πρόκειται να βρεθεί στην pole position ώστε να εκτίσει με τη μία τις 20 θέσεις ποινή θα έχει ποινή χρόνου κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Grosjean ελπίζει σε μια καλή επίδοση στις κατατακτήριες ώστε να μειώσει λίγο την ποινή του. Αν ο Γάλλος μετά τις κατατακτήριες χρωστάει 5 θέσεις -πράγμα δύσκολο- τότε θα δεχθεί ποινή stop&go 5 δευτερολέπτων. Αν χρωστάει μεταξύ 6 και 10 θέσεων θα δεχθεί ποινή stop&go 10 δευτερολέπτων. Αν χρωστάει παραπάνω τότε θα δεχθεί ποινή διέλευσης από τα pit.

Αντί για όλο αυτό η Lotus θα μπορούσε να του αλλάξει όλα τα εξαρτήματα γύρω από την μονάδα ισχύος και να εκκινήσει από το pitlane όπως ο Sebastian Vettel στο GP των ΗΠΑ. Η μόνη λογική εξήγηση που μπορούμε να δεχθούμε είναι ότι η Lotus δεν μπορούσε να αντέξει το επιπλέον κόστος κι όχι ότι αυτή η στρατηγική είναι καλύτερη απ’ το να εκκινήσει από το pitlane.

Σχόλια

Σχόλια