Ο Gabbarini μιλάει για τον Miller

  Ο πρώην μηχανικός του Casey Stoner μιλάει για το νέο του… μαθητή

  Ο Jack Miller πήρε στις δοκιμές της Βαλένθια μια πρώτη γεύση από τη δύναμη μιας MotoGP μοτοσικλέτας και μάλιστα άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε όσους τον παρακολούθησαν. Η προσέγγιση ήταν ήρεμη και φυσιολογική, χωρίς πολλά ηλεκτρονικά, προκειμένου να διαπιστώσει καλύτερα τις δυνατότητες της μοτοσικλέτας πριν χαθεί στο μαγικό κόσμο των ηλεκτρονικών.

  Πολύ θετικές εντυπώσεις άφησε ο νεαρός Αυστραλός στον αρχιμηχανικό του Cristian Gabbarini. Ο πρώην μηχανικός του Casey Stoner ικανοποιήθηκε από την προσέγγιση του νεαρού και κυρίως από το ταλέντο του, το οποίο του επέτρεψε να προσαρμοστεί σχετικά γρήγορα στη μεγαλύτερη μοτοσικλέτα.

  Ο Gabbarini, μιλώντας στο ιταλικό GPOne.com, έκανε μια μικρή σύγκριση μεταξύ Stoner και Miller.

  Ο Casey για μένα είναι σαν μικρός αδερφός, τον Jack μόλις τον γνώρισα, αλλά θα έλεγα πως έχουν την ίδια προσέγγιση στους αγώνες. Και οι δύο κάνουν λίγα λάθη και διασφαλίζουν πρώτα το σύνολο και έπειτα ασχολούνται με τις λεπτομέρειες. Ο Jack δείχνει προσαρμόσιμος και κάναμε πολύ λίγες αλλαγές, εκτός από τη θέση οδήγησης. Η μόνη βοήθεια που του προσφέραμε ήταν στο να κάνουμε πιο ασφαλή την οδήγηση, να μην έχει κάποιο μεγάλο highside. Αλλάξαμε μόνο το στήσιμο στο πιρούνι και τη γόμα του εμπρός ελαστικού, μόνο για να αναβαθμίσουμε τη σταθερότητα στο φρενάρισμα και την ασφάλεια.

  Αυτό όμως που τον εντυπωσίασε ήταν ο τρόπος που ντρίφταρε το πίσω μέρος της Honda ο Miller από την πρώτη του επαφή με τη μοτοσικλέτα.

  Για να πας γρήγορα με αυτές τις μοτοσικλέτες είναι βασικό να μπορείς να γλιστρήσεις το πίσω μέρος με το σωστό τρόπο. Το βήμα που έκανε ο Jack σε αυτόν τον τομέα ήταν τεράστιο, τόσο με το βάρος της μοτοσικλέτας όσο και με τη δύναμή της, νομίζω όμως ότι το ταλέντο του το επιτρέπει αυτό. Έμαθε πολύ γρήγορα να ντριφτάρει τον πίσω τροχό χωρίς τη βοήθεια των ηλεκτρονικών.

  Σχόλια

  Σχόλια