Επίσημο: Διαζύγιο Ferrari-Alonso

Ανακοινώθηκε το πολυαναμενόμενο διαζύγιο και τώρα περιμένουμε την ανακοίνωση για Vettel

Τις τελευταίες δύο ημέρες η Ferrari μέσω twitt δηλώνει ότι έρχονται σημαντικά νέα. Σήμερα Πέμπτη 20/11 ανακοίνωσε το πολυαναμενόμενο διαζύγιο με τον Fernando Alonso. Μετά από 5 χρόνια και 11 νίκες ο Ισπανός αποχωρεί από το Maranello. Μετά από αυτή την ανακοίνωση περιμένουμε την επισημοποίηση της μεταγραφής του Sebastian Vettel στη Ferrari και του Alonso στη McLaren.

Ο Alonso δήλωσε:

Είναι μία δύσκολη ημέρα για εμένα, διότι παρόλο που το μέλλον είναι γεμάτο προκλήσεις στο τέλος της χρονιάς τελειώνει το ταξίδι μου με τη Ferrari. Ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά μελετήθηκε προσεκτικά με κύριο μέλημα την αγάπη μου για τη Ferrari. Φεύγω από τη Scuderia μετά από 5 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων αντιμετώπισα μεγάλες προκλήσεις και βρήκα νέα όρια στον εαυτό μου. Επίσης απέδειξα ότι είμαι ομαδικός παίχτης βάζοντας το συμφέρον της Scuderia πάνω από το δικό μου. Όταν χρειάστηκε να πάρω αποφάσεις για το μέλλον το έκανα έχοντας την Ferrari στην καρδιά μου. Είμαι πολύ υπερήφανος για όσα έχουμε καταφέρει.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Marco Mattiacci, δήλωσε:

Όλοι στη Ferrari θέλουν να ευχαριστήσουν τον Fernando για την τεράστια συμβολή του τόσο σε προσωπικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο. Ο Fernando Alonso έχει μια ξεχωριστεί θέση στην ομάδα, μαζί με άλλους σπουδαίους οδηγούς. Θέλω να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μας για την εξαιρετική περιπέτεια τα τελευταία πέντε χρόνια. Φτάσαμε δύο φορές τόσο κοντά στο πρωτάθλημα. Είμαι σίγουρος ότι ο Fernando θα έχει πάντα στην καρδιά του τη Scuderia. Περιμένω επίσης οι οπαδοί της Ferrari να συνεχίσουν να τρέφουν μεγάλη εκτίμηση στον Fernando.