Επίσημο: Ο Vettel στη Ferrari

Επιτέλους έγινε και επίσημο μετά από μεγάλη αναμονή ανακοινώθηκε ότι ο Γερμανός μετακομίζει στο Maranello

Η στιγμή που όλοι περιμέναμε επιτέλους έφτασε. Η πρώτη μεγάλη μεταγραφή ανακοινώθηκε. Ο Sebastian Vettel πλέον είναι και επίσημα οδηγός της Ferrari. Το 2015 ο Kimi Raikkonen θα έχει στο πλάι του τον καλό του φίλο και μαζί ελπίζουν να φέρουν ξανά την Ferrari ψηλά. Η Red Bull Racing είχε ανακοινώσει στο GP Ιαπωνίας, σχεδόν 2 μήνες πριν, πως ο Γερμανός αποχωρεί από την ομάδα στο τέλος του 2014 καθώς αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο Maranello. Από εκείνη την ημέρα και ύστερα η μεταγραφή του Vettel στη Ferrari ήταν κοινό μυστικό με την Scuderia να μην μιλά επίσημα.

Σιγά-σιγά το κουβάρι ξεμπλέκει και μετά την ανακοίνωση του Vettel περιμένουμε την ανακοίνωση του οδηγικού line-up της McLaren το οποίο θα περιλαμβάνει τον Fernando Alonso και έναν εκ των Jenson Button, Kevin Magnussen. Την ανακοίνωση της  McLaren την περιμένουμε μέσα στον Δεκέμβριο.

Το συμβόλαιο του Vettel με τη Ferrari είναι για 3 χρόνια. Ο Γερμανός δήλωσε

Το επόμενο στάδιο της καριέρας μου στην F1 είναι στη Ferrari κι αυτό είναι ένα όνειρο που εκπληρώνεται. Όταν ήμουν παιδί ο Michael Schumacher στο κόκκινο μονοθέσιο ήταν το είδωλο μου και τώρα είναι μεγάλη μου τιμή που έχω την ευκαιρία να οδηγήσω για τη Ferrari. Έχω πάρει μια μικρή γεύση του πνεύματος της Ferrari όταν νίκησα στη Monza το 2008. Τότε είχα κινητήρα που είχε φτιαχτεί στο Maranello. Η Scuderia έχει μεγάλη παράδοση και έχω τεράστιο κίνητρο ώστε να την βοηθήσω να επιστρέψει στην κορυφή.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Marco Mattiacci, δήλωσε:

Η Ferrari αποφάσισε να εμπιστευτεί τον νεαρότερο πολυνίκη οδηγό στην ιστορία της F1. Ο Vettel συνδυάζει μοναδικά την εμπειρία και την νεότητα. Μαζί με τον Kimi θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που μας περιμένουν. Ο στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στην κορυφή το συντομότερο δυνατόν.

Σχόλια

Σχόλια