Οι μικροί της F1 απαιτούν να βρεθεί λύση

Force India, Lotus και Sauber θέλουν συνάντηση στο Abu Dhabi με τον Ecclestone

Οι συζητήσεις μεταξύ των μικρών του grid και του Bernie Ecclestone θα συνεχιστούν στο Abu Dhabi ώστε να βρεθεί μια λύση στο οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει. Η τελευταία πρόταση που έγινε από μεριάς Ecclestone ήταν η δημιουργία ενός πρωταθλήματος δύο ταχυτήτων «Super GP2» (σχετικό θέμα).

Οι Force India, Sauber και Lotus έστειλαν μια επιστολή στον Βρετανό αναφέροντας τις ανησυχίες τους γι’ αυτό το σχέδιο και ζητώντας μια δίκαιη κατανομή των χρημάτων που παίρνουν οι ομάδες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Επίσης αντίγραφο της επιστολής στάλθηκε και στις υπόλοιπες ομάδες.

Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει το εξαιρετικά υψηλό κόστος των νέων κινητήρων. Πιο συγκεκριμένα ο αναπληρωτής επικεφαλής της Force India,  Bob Fernley, αποκαλύπτει ότι το 70-80 % των χρημάτων που παίρνουν οι ομάδες από την FOM πάει για τους κινητήρες του 2014. Επίσης αρνείται κατηγορηματικά ότι τα οικονομικά προβλήματα των μικρών ομάδων προέρχονται από κακή διαχείριση.

Η επιστολή, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Μετά τη συνάντησή μας στη Βραζιλία είδαμε ότι η F1 πιέζει για τη δημιουργία πελατειακών μονοθεσίων super GP2. Επίσης καταλάβαμε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση για μείωση του κόστους. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι το κύριο αίτημά μας είναι η μείωση του κόστους. Λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος για την επίτευξη αυτού του στόχου προτείναμε διαφορετική κατανομή του εισοδήματος ώστε να απορροφηθεί ένα μεγάλο μέρος του κόστους. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σχετίζονται με οικονομικά θέματα τα οποία μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με οικονομικά μέτρα. Για να έχουμε ένα βιώσιμο μέλλον ζητάμε μια πιο δίκαιη κατανομή των κερδών.

Σχόλια

Σχόλια