Η F1 δεν χρειάζεται πόλεμο εξέλιξης κινητήρων

Ο Toto Wolff μιλά για την έμμεση απειλή των Ferrari και Renault πως θα φέρουν τα πάνω κάτω το 2016

Στο Grand Prix Βραζιλίας οι Mercedes, Ferrari και Renault συζήτησαν το περιβόητο «ξεπάγωμα» των κινητήρων χωρίς όμως, για μία ακόμα φορά, να βρουν λύση. Αρχικά υπήρχαν ελπίδες για αλλαγή των κινητήρων (σχετικό θέμα) αλλά στην πορεία των συζητήσεων τα δεδομένα άλλαξαν και δεν ήρθαν σε συμφωνία (σχετικό θέμα).

Μετά από αυτή την εξέλιξη οι Ferrari και Renault απείλησαν πως στο τέλος του 2015 θα πάρουν με το μέρος τους και την Honda και το 2016 θα αλλάξουν τους κανονισμούς. Για αλλαγή κανονισμών το 2015 χρειάζεται το «ναι» όλων, ενώ για το 2016 μετράει η πλειοψηφία.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, απαντά σε αυτή την έμμεση απειλή πως δεν πρέπει να προκληθεί πόλεμος εξέλιξης των κινητήρων καθώς αυτό θα κάνει κακό στο σπορ.

Οι κανονισμοί μπορούν να αλλάξουν απλώς με την πλειοψηφία των ομάδων (σ.σ. αναφέρεται στους κανονισμούς του 2016). Όμως δεν νομίζω ότι πρέπει να κλονίσουμε το σύστημα λέγοντας ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία για το 2015 (σ.σ. αναφέρεται στο ξεπάγωμα των κινητήρων) τότε θα τα γυρίσουμε όλα τούμπα και θα ξεκινήσουμε έναν πόλεμο εξέλιξης των κινητήρων χωρίς περιορισμούς.

Διαβάστε επίσης: Η RBR θέλει V8 και η Mercedes απειλεί με έξοδο