Η RBR θέλει V8 και η Mercedes απειλεί με έξοδο

Ο Horner θεωρεί ότι έχουν γίνει λάθη με τους κινητήρες κι ο Lauda δηλώνει ότι η Mercedes θα φύγει από την F1 αν επιστρέψουν οι V8

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, προτείνει επιστροφή στου παλιούς V8. Μέσα σε όλο τον χαμό σχετικά με την οικονομική κρίση των μικρών ομάδων, το «πάγωμα» «ξεπάγωμα» των νέων υβριδικών τούρμπο V6 κινητήρων ο Βρετανός θεωρεί σωστό η F1 να επιστρέψει στους V8. Θεωρεί πως η έχουν γίνει λάθη με τους νέους κινητήρες και τους κανονισμούς γύρω από αυτούς με αποτέλεσμα το κόστος αλλά και η απόδοση να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των κατασκευαστών.

Κανείς δεν θέλει να κάνει πισωγυρίσματα όμως κάποιες φορές πρέπει να το εξετάσεις. Κάποια στιγμή πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχουμε κάνει λάθος. Αν κοιτάξετε το κόστος αυτών των κινητήρων αλλά και το πόσο ταιριάζουν σε όλες τις ομάδες θα το δείτε. Έχουν γίνει λάθη με τους κανονισμούς των κινητήρων. Το πρόβλημα δεν είναι ότι έχουμε εξαιρετικά ακριβούς κινητήρες αλλά έχουμε και πολύ μεγάλο περιορισμό στην εξέλιξη. Θεωρητικά το σωστό είναι να επιστρέψουμε σε αυτούς που υστερούν να βελτιωθούν. Όμως αυτό δεν είναι δίκαιο για την Mercedes οπότε αν επιτραπεί σε έναν να βελτιωθεί τότε πρέπει να επιτραπεί σε όλους.

Όταν αυτή η ιδέα, περί επιστροφής στους V8, έφτασε στα αυτιά του Niki Lauda αμέσως δήλωσε πως αν γίνει κάτι τέτοιο η Mercedes θα αποχωρήσει από την F1. Αυτό δεν είναι απλώς μια απειλή για να περάσει το δικό της, είναι πραγματικότητα καθώς η Mercedes έχει χαλάσει πολλά χρήματα και πολύ χρόνο τα τελευταία χρόνια για την εξέλιξη των νέων υβριδικών τούρμπο V6 κινητήρων.

Σχόλια

Σχόλια