Live Test: Skoda Rapid Spaceback 1.6 TDi DSG

  Το μικρό - μεσαίο Rapid της Skoda στην πεντάθυρη εκδοχή του σήκωσε με χαρά το χέρι στο ερώτημα "ποιο παιδάκι θέλει live test";

  Τρίτη 18 Νοεμβρίου

  Δύο ημέρες κάθε πλήρους εβδομάδας της επαγγελματικής μας ζωής έχουν συνήθως το χαρακτηρισμό “ευτυχής” και “αποφράδα”, γιατί σηματοδοτούν την παραλαβή ενός νέου αυτοκινήτου για δοκιμή και την επιστροφή του αντίστοιχα.  Για κάποια αυτοκίνητα η σειρά αντιστρέφεται στους χαρακτηρισμούς αλλά το Skoda Rapid, ευτυχώς, δεν ήταν ένα από αυτά. Σβέλτα και άνετα πήγαμε στο Γαλαξίδι, χαρούμενοι γυρίσαμε, κοιτώντας την ένδειξη της μέσης κατανάλωσης να γράφει νούμερα μέγιστης ευτυχίας. Ειδικά τώρα που το diesel φλερτάρει πλέον με το 1 και όχι τα 1,5 έουρος, μπορείς να περάσεις  τα πρώτα διόδια σε κάποια από τις Ε.Ο. χωρίς να χρειαστείς δάνειο. Ολοκληρώσαμε λοιπόν  με το Rapid και συν τω χρόνω θα μάθετε όλα τα μυστικά της σχέσης μας. Μείνετε υποψιασμένοι.

  Skoda Rapid Live Test

  Δευτέρα 17 Νοεμβρίου

  Ο 1.6 TDi κινητήρας και το αυτόματο κιβώτιο DSG του group VW που αμφότερα έχουμε την τύχη να δοκιμάζουμε στο Rapid είναι τα ιερά δισκοπότηρα της οικονομίας και της ευκολίας αντίστοιχα. Θα λέγαμε και των επιδόσεων, αλλά η έκδοση με τους 90 ίππους του Skoda δεν επενεργεί στις ενδορφίνες καταλυτικά. Περισσότερα αύριο όμως, μετά από ένα σβέλτο ταξιδάκι στο Γαλαξίδι. Για τις ανάγκες της δοκιμής, βεβαίως – βεβαίως.

  IMG_1734 Noe2014 008

  Παρασκευή 14 Νοεμβρίου

  Η σημερινή βροχή ανέδειξε ένα ακόμα από τα πολλά θετικά στοιχεία του Skoda Rapid: τους υαλοκαθαριστήρες. Εκτείνονται στο 90% σχεδόν του πλάτους και του ύψους του παρμπρίζ, εξασφαλίζοντας απρόσκοπτη ορατότητα και ελάχιστα “νεκρά” σημεία. Σε επιμέρους στοιχεία του το Rapid δεν ενθουσιάζει τον οδηγό -εξαιρείται το καταπληκτικό κιβώτιο- ταυτόχρονα όμως  η συνολική του απόδοση είναι άνω του μέσου όρου, ισομερώς, παντού. Αν, δε, αναφερθούμε στους χώρους… διαμέρισμα. Ειδικά αυτός για τις αποσκευές. Πάρτε μια μικρή γεύση.

  Skoda Rapid live_cargo

  Πέμπτη 13 Νοεμβρίου

  Ωραία ημέρα σήμερα. Όχι μόνο μετεωρολογικά. Η κατανάλωση του Rapid συνεχίζει να πέφτει! Ανανέωσα το δίπλωμά μου σε μόλις 20 λεπτά. Και εκεί που χαρούμενος πάω να καρφώσω το στικάκι στη θύρα του ηχοσυστήματος, πάπαλα. Μόνο μια auxiliary θύρα με mini jack, να τη βλέπεις και να αναπολείς τα 90’s. Πως θα ακούσω εγώ τη μουσικούλα μου Τσέχε φίλε μου, ειδικά όταν ομού οι μουσικοί σταθμοί της πόλης μεταδίδουν κάθε τρία λεπτά το ραδιοφωνικό σκουπίδι που τα Jumbo θέλουν να αποκαλούν διαφήμιση; Κλείνω κάθε πηγή ήχου και πάω να στρίψω. Ιπποκράτειο.

  Skoda Rapid live radio

  Τετάρτη 12 Νοεμβρίου

  “Ημέρα εκπαίδευσης” για το νέο μέλος του Live Test. Μάλλον ο νέος είναι πολύ ωραίος, γιατί με το καλημέρα μας κέρασε κατανάλωση μοτοσικλέτας και μας άφησε ξερούς. Με αποκλειστικά αστική κίνηση. Παρεμπιπτόντως ξεχάστε αυτά που ξέρατε για τα αυτόματα κιβώτια. Το DSG, εφτά σχέσεων παρακαλώ, δεν μειώνει μόνο τις κινήσεις του οδηγού, αλλά και την κατανάλωση. Και με αστραπιαίες αλλαγές. Χαρά.

  Skoda Rapid Low cons

  Σχόλια

  Σχόλια