24 Ώρες Rally Raid 2014

  Είμαστε 30 μέρες μακριά από την εκκίνηση του Pilot Beach Resort 24 Ώρες Rally Raid 2014 και είμαστε ήδη πάνω από τις 40 συμμετοχές!!!

  Δελτίο Τύπου

  Συμμετοχές 24H Rally Raid 2014

  Είμαστε 30 μέρες μακριά από την εκκίνηση του Pilot Beach Resort 24 Ώρες Rally Raid 2014 και είμαστε ήδη πάνω από τις 40 συμμετοχές!!! Όλα μας λένε ότι και ο φετινός 24ωρος θα είναι ένας ακόμη ξεχωριστός αγώνας, όπως τα τελευταία 11 χρόνια.

  Και πώς να μην είναι όταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι οι τρεις φορές νικητές Σιούτης/Μακρής, μάλλον με… καινούριο εξοπλισμό; Που τους κοντράρουν στο κυνήγι της πρώτης τους νίκης στον αγώνα οι Δημητριάδης/Κάλφας με το εκπληκτικό Mitsubishi Pajero; Και ποιος βέβαια να αγνοήσει τον Φώτη Κουτσουμπό με το Land Cruiser 90, που εδώ και χρόνια έχει αποδειχθεί ικανός για όλα; Προσθέστε τον Πρωταθλητή Ιγνάτιο Ορφανό που επιστρέφει από έναν βαρύ τραυματισμό, αλλά δεν παύει να είναι ταχύς, τον ορμητικό Σπύρο Πέτροβιτς και βέβαια τον «έμπειρο» πλέον Ιαν Παπανικολάου.

  Αν αυτούς τους Έλληνες τους είχαμε 2-3 χρόνια πριν, θα είχαμε βάλει τη γαλανόλευκη το μεσαίο κοντάρι ήδη. Φέτος όμως; Πώς να το κάνεις όταν ανάμεσα στους αγωνιζόμενους υπάρχουν έμπειροι από τις συμμετοχές τους στο Dakar φιλοξενούμενοι; Πρώτος από όλους ο άνθρωπος-ψυχή των αγώνων στη Βουλγαρία Todor Hristov με ένα πρωτότυπο Hyundai Santa Fe. Απέναντί του ο Ισραηλινός Heyman Raz με το Sigal Hilel, ένα πρωτότυπο βασισμένο σε Mitsubishi, με κινητήρα BMW. Και ανάμεσά τους ο επίσης Βούλγαρος Orlin Alexiev με ένα πρωτότυπο Dakarίσιο Fiat!

  Τη Δευτέρα 3 του Νοέμβρη λήγει και η τρίτη περίοδος των συμμετοχών, ενώ ταυτόχρονα αρχίζει η τέταρτη, με το παράβολο να αυξάνεται κατά 50 ευρώ. Όσοι πιστοί προσέλθετε για έναν ακόμη μοναδικό αγώνα του Ιχνηλάτη.

  H αρχική σχεδίαση του 24ωρου του 2014 είναι έτοιμη. Μπορείτε να την δείτε στο site του αγώνα http://www.ihnilatis4x4.gr/2013route.html.

  Για το 2014 έχουμε 6 ειδικές διαδρομές με μήκη 166, 165, 130, 62, 155 και 75 χιλιόμετρα, σύνολο 753 χιλιόμετρα. Το συνολικό μήκος του θα είναι 932 χιλιόμετρα.

  Η μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα σε δύο συνεχόμενους ανεφοδιασμούς είναι 178 χιλιόμετρα.

  Η σχεδίαση του έχει γίνει και πάλι με επίκεντρο τον αγωνιζόμενο, το κόστος για την τσέπη του και την ευχαρίστηση που του προσφέρει. Γι’ αυτό και έχει:

  Το μικρότερο δυνατό κόστος, λιγότερο από το μισό του οικονομικότερου των υπόλοιπων αγώνων του πρωταθλήματος 4Χ4!

  Το μικρότερο κόστος ανά αγωνιστικό χιλιόμετρο στην Ελλάδα, τουλάχιστον το μισό από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος 4Χ4!

  Χαμηλότερα παράβολα για τους Έλληνες αγωνιζόμενους, που στηρίζουν χρόνια τον αγώνα.

  Το μεγαλύτερο ποσοστό ειδικών διαδρομών, άρα και ευχαρίστησης των αγωνιζόμενων, σε σχέση με το μήκος στην Ελλάδα!

  Το δεύτερο μεγαλύτερο μήκος ειδικών διαδρομών σε αγώνα Rally Raid στην Ελλάδα, παρόλο που έχει διάρκεια μόλις 24 ώρες!

  Τη μοναδικότητα της οδήγησης κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανάμεσα σε όλους σχεδόν τους αγώνες αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας στην Ελλάδα!

  Τη μοναδικότητα της απαιτητικής συνεχούς οδήγησης για 24 ολόκληρες ώρες.

  Σχεδιαστεί από ανθρώπους του αυτοκινήτου, ο μόνος αγώνας του είδους με τέτοια σχεδίαση στην Ελλάδα.

  Σχεδιαστεί να συνδυάζει εδάφη από λασπερό χώμα στον κάμπο, μέχρι και βραχώδεις διαδρομές στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας. Η διαδρομή είναι κρυφή, γι’ αυτό και δε μπορεί να ανακοινωθεί πριν τον αγώνα.

  Καινούρια στοιχεία για το 2014

  Μικρότερες ειδικές για να μπορούν οι αγωνιζόμενοι να ανακτούν δυνάμεις και να ανεφοδιάζονται με ασφάλεια.

  Μεγάλο ποσοστό εντελώς νέων διαδρομών.

  Πανηγυρικός τερματισμός το βράδυ της Κυριακής.

   

  Σχόλια

  Σχόλια