Η Pirelli προειδοποιεί

Ο Hembery δήλωσε πως αν βρέξει οι συνθήκες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες λόγω της νέας ασφάλτου

Η Pirelli προειδοποιεί πως αν βρέξει οι συνθήκες θα είναι εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες. Η νέα άσφαλτος βγάζει στην επιφάνεια της μερικά από τα συστατικά της, είναι φυσιολογικό φαινόμενο, τα οποία έχουν βάσει το πετρέλαιο και έχουν ιδιότητες λιπαντικού. Αυτό σημαίνει πως αν βρέξει θα έχουμε έναν πολύ επικίνδυνο συνδυασμό.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, δήλωσε:

Από τη νέα άσφαλτο βγαίνουν στην επιφάνεια κάποια από τα λιπαντικά συστατικά της. Σε συνδυασμό με τη βροχή όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τι μπορεί να συμβεί. Αν βρέξει λοιπόν πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Η αγωνιστική γραμμή όταν βρέχει είναι διαφορετική. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί θα περάσουμε από σημεία που δεν έχουν πατήσει την πρώτη ημέρα. Προειδοποιούμε ότι έχουμε δει αρκετή ποσότητα λιπαντικών να βγαίνουν στην επιφάνεια.

Αρκετές ομάδες αντιμετώπισαν πρόβλημα στην μαλακή γόμα με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες στο FP2 καθώς η επιφάνεια της ασφάλτου είχε 54 βαθμούς. Όμως ο Hembery δεν ανησυχεί για τη συνέχεια του 3ημέρου και θεωρεί πως ακόμα κι αν ο αγώνας είναι στεγνός η μέση γόμα θα λειτουργήσει μια χαρά και θα δούμε 2 pitstop.

Όταν αλλάξαμε την επιλογή από σκληρά-μεσαία σε μεσαία-μαλακά δηλώσαμε πως δεν γνωρίζουμε την αντίδραση της μαλακής γόμας σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Όμως κοιτάζοντας στο παρελθόν έχουμε να δούμε τόσο υψηλές θερμοκρασίες 10 χρόνια.