Επίσημο και αμετάκλητο, τέλος η Marussia από την F1

Η Marussia έκλεισε και τώρα ελπίζουμε να μην επακολουθήσει και η Caterham

Δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για την Marussia, η οποία ήλπιζε να βρει αγοραστή και να επιστρέψει στο grid της F1 στο Grand Prix του Abu Dhabi. Σήμερα 7/11 η εταιρεία FRP Advisory LLP που έχει αναλάβει την διαχείριση της ομάδας ανακοίνωσε πως η ομάδα έκλεισε επίσημα και τα 200 άτομα προσωπικό έμειναν χωρίς δουλειά. Μετά την HRT αυτή είναι άλλη μια απώλεια για την F1. Ελπίζουμε τα πράγματα για την Caterham να εξελιχθούν καλύτερα, η οποία ελπίζει μέσω «crowdfunding» να επιστρέψει στο grid.

O Geoff Rowley, της FRP Advisory LLP, δήλωσε:

Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι μια επιχείρηση με τόση υποστήριξη στην Μ. Βρετανία και στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό αναγκάζεται να κλείσει της πόρτες. Η ομάδα έκανε σημαντική πρόοδο σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας. Η εταιρεία μπήκε σε καθεστώς διαχείρισης τον περασμένο μήνα μετά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. Έγιναν προσπάθειες για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό για την υποστήριξή του κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης διαδικασίας.

Η Marussia είχε ξεκινήσει την περιπέτειά της στην F1 το 2010 ως Virgin Racing. Στη συνέχεια η ιδιοκτησία της ομάδας πέρασε στα χέρια του Ρώσου επιχειρηματία Andrey Cheglakov. Το 2014 ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά της καθώς κατάφερε να πάρει τους πρώτους της βαθμούς με τον Jules Bianchi στο GP του Μονακό. Όμως παράλληλα αυτή η χρονιά ήταν και η χειρότερη με το τραγικό ατύχημα του νεαρού Γάλλου στην Ιαπωνία. Η περιπέτεια της Marussia στην F1 ολοκληρώθηκε στη Ρωσία που αγωνίστηκε με ένα μονοθέσιο.

Σχόλια

Σχόλια