Ο Rossi παρουσίασε το νέο Yamaha R1

  Η Yamaha παρουσίασε το νέο YZF-R1 με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά

  Σε μια φαντασμαγορική εκδήλωση στο Μιλάνο η Yamaha παρουσίασε το νέο της YZF-R1 το οποίο έφερε στην κεντρική σκηνή ο Valentino Rossi. Η καινούρια μοτοσικλέτα είναι εντελώς φρέσκια σχεδιαστικά με το εμπρός μέρος να φέρνει πολύ στην αγωνιστική μοτοσικλέτα M1. Τα φωτιστικά σώματα εμπρός είναι κάπως περίεργα, ωστόσο πίσω είναι κόσμημα με επιθετική σχεδίαση και φουτουριστικό αέρα.

  Ο κινητήρας του νέου R1 παραμένει τετρακύλινδρος σε σειρά με crossplane, ωστόσο η ισχύς του έχει ανέβει κοντά στους 200 ίππους. Καινούρια είναι τα ηλεκτρονικά της μοτοσικλέτας με όλα τα γνωστά καλούδια (traction control, spin control, ABS, wheel lift control) τα οποία βρίσκονται κάτω από την καθοδήγηση μιας πανίσχυρης κεντρικής μονάδας IMU η οποία ελέγχει με GPS όλα τα δεδομένα της μοτοσικλέτας. Πλαίσιο και αναρτήσεις είναι καινούριες, ενώ οι ζάντες είναι μαγνησίου, όπως και το υποπλαίσιο για μείωση του βάρους.

  Η έκπληξη της βραδιάς όμως ήρθε από τον έτερο αναβάτη της εργοστασιακής ομάδας Yamaha στο MotoGP, τον Jorge Lorenzo. Ο Ισπανός μπήκε στην αίθουσα με μια διαφορετική R1, η οποία ονομάζεται R1M. Πρόκειται για μια ready to race έκδοση του R1 με πολλά εξωτικά καλούδια που την κάνουν πραγματικά εντυπωσιακή. Όλο το φέρινγκ είναι κάρμπον, οι αναρτήσεις είναι ηλεκτρονικές της Ohlins, ενώ όλες τις ρυθμίσεις της μοτοσικλέτας μπορείς να τις κάνεις μέσω μιας εφαρμογής Android ακόμα και από το κινητό σου τηλέφωνο. Το μέλλον είναι σίγουρα εδώ…

  Το νέο R1 και R1M θα έχουν την ευκαιρία να το δουν από κοντά όσοι βρεθούν στην έκθεση EICMA του Μιλάνου στις 6 Νοεμβρίου.

  Σχόλια

  Σχόλια