Ισχυρή αλλά άτυχη η BMW Z4 GT3 στο Baku

  Μια επαφή στέρησε στον Zanardi μια δυνατή εμφάνιση στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς

  Δελτίο Τύπου

  Όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν για τον εργοστασιακό οδηγό της BMW Alessandro Zanardi (IT) προκειμένου να ολοκληρώσει το 2014 Blancpain Sprint Series σε μία καλή θέση. Στον τελικό της σεζόν στο Baku (AZ) ο κατατακτήριος και ο κύριος αγώνας πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου. Η BMW Z4 GT3 του Zanardi λειτουργούσε άριστα στους στενούς δρόμους του σιρκουί πόλης και ο Ιταλός είχε μία έξυπνη στρατηγική για τον αγώνα. Αλλά η θεά τύχη δεν ήταν με το μέρος του, καθώς ο αγώνας του έληξε άδοξα από νωρίς όταν ένας άλλος αγωνιζόμενος τον έριξε σε τοίχο περίπου στη μέση του κατατακτήριου αγώνα.

  Ο Zanardi ξεκίνησε τον κατατακτήριο αγώνα από τη 13η θέση. Σχέδιό του ήταν να αποφύγει τα όποια προβλήματα για να ανέβει και άλλο στην κατάταξη και να διασφαλίσει μία καλή θέση εκκίνησης στον κύριο αγώνα και ένα καλό αποτέλεσμα. Όλα πήγαιναν σύμφωνα με το σχέδιο τα πρώτα 30 λεπτά. Στον πρώτο γύρο έγιναν αρκετές συγκρούσεις με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας για μεγάλο διάστημα στην πίστα, αλλά ο Zanardi κατάφερε να βγει σώος και αβλαβής από την αναμπουμπούλα. Ανέβηκε στην 11η θέση και συνέχιζε να κινείται ανοδικά, αλλά μετά από περίπου 30 λεπτά ο αγώνας του διακόπηκε ξαφνικά. Η BMW Z4 GT3 του χτυπήθηκε με δύναμη από πίσω και κατέληξε σε τοίχο. Από τη σύγκρουση το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρή ζημιά μπροστά. Όταν η ROAL Motorsport team, που κατεβάζει τη BMW Z4 GT3 του Zanardi επιθεώρησε τη ζημιά αναγκάστηκε να αποδεχτεί ότι δεν μπορούσε να επισκευαστεί για τον κύριο αγώνα.

  «Ο αγώνας κυλούσε πολύ καλά, το αυτοκίνητο πήγαινε θαυμάσια και ήξερα ότι οδηγώντας μία BMW θα είχα το πλεονέκτημα προς το τέλος», ανέφερε ο Zanardi. «Φροντίδα μου ήταν να προστατεύσω το αυτοκίνητο και να κρατάω τη σωστή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα καθώς και να διατηρώ τα λάστιχα και τα φρένα μου σε καλή κατάσταση. Έβλεπα ότι αρκετοί από τους μπροστινούς οδηγούς αντιμετώπιζαν προβλήματα με την πρόσφυση ή τα φρένα τους, πράγμα που εγώ δεν είχα. Γι αυτό περίμενα να μειωθούν οι επιδόσεις τους και μετά να ξεκινήσω επίθεση και να περάσω μπροστά».

  «Τότε, το αυτοκίνητο που βρισκόταν μπροστά από εμένα αντιμετώπισε πρόβλημα και χρειάστηκε να προσπεράσω. Όταν περνούσα από πλάι του τη στιγμή που εκείνο έκανε στην άκρη, ο οδηγός που βρισκόταν πίσω μου δεν υπολόγισε σωστά το φρενάρισμά του με χτύπησε με φόρα, με έστειλε με δύναμη στον τοίχο και εκεί τελείωσαν όλα. Κρίμα. Η BMW Z4 GT3 μου λειτουργούσε θαυμάσια σήμερα και είναι πραγματικά λυπηρό για όλα τα παιδιά στην ROAL Motorsport και τη BMW που δούλεψαν τόσο σκληρά όλο το Σαββατοκύριακο. Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε τερματίσει με πολύ καλό αποτέλεσμα αν είχαμε ολοκληρώσει τον αγώνα χωρίς ατυχίες».

  Τόσο τον κατατακτήριο όσο και τον κύριο αγώνα κέρδισαν οι Cesar Ramos (BR) και Laurens Vanthoor (BE). Η BMW με τη καλύτερη θέση ήταν η BMW Z4 GT3 της BMW Sports Trophy Team Brasil, με οδηγούς τους Ricardo και Rodrigo Sperafico (και οι δύο BR), που τερμάτισαν στη δέκατη και ένατη θέση αντίστοιχα.

  Σχόλια

  Σχόλια