Αλλαγές στις κατατακτήριες του GP των ΗΠΑ

Όπως είχαμε αναφέρει στην προεπισκόπηση του Grand Prix των ΗΠΑ (σχετικό θέμα), υπάρχουν ορισμένες αλλαγές στις κατατακτήριες δοκιμές του Austin. Λόγω της απουσίας των Caterham και Marussia το grid πλέον έχει 18 μονοθέσια. Έτσι οι οδηγοί που θα αποκλειστούν από τη 10άδα είναι 8. Η μοιρασιά θα γίνει ως εξής: 4 στο τέλος του Q1 και 4 στο τέλος του Q2.

Ήδη γνωρίζουμε τον τελευταίο του grid, ο Sebastian Vettel όπως φαίνεται θα εκκινήσει από το pitlane του Circuit of the Americas λόγω αλλαγής ολόκληρου του πακέτου της κινητήριας μονάδας. Ο Γερμανός με αυτή την αλλαγή θα ξεπεράσει το όριο των 5 εξαρτημάτων και σύμφωνα με τους κανονισμούς αν γίνει μαζική αλλαγή σε ένα GP τότε ο οδηγός εκκινεί από το pitlane. Ποινή στο grid της Κυριακής θα έχει κι ο Jenson Button (σχετικό θέμα).

Η FIA αναφέρει:

Έχοντας υπόψη τις αρχές που καθορίζονται από το άρθρο 33.1 των κανονισμών της Formula 1, οι αγωνοδίκες αποφάσισαν ότι τα 4 πιο αργά μονοθέσια του Q1 δεν θα μπορέσουν να συνεχίσουν περεταίρω στη διαδικασία. Επίσης το ίδιο θα συμβεί και για τα 4 πιο αργά μονοθέσια του Q2.

Σχόλια

Σχόλια