Live Test: Renault Clio 1.5 dCi

  «Ζωντανές δοκιμές» στο Motornews με καθημερινές αναφορές για τα αυτοκίνητα που έχουμε στα χέρια μας

  Το Renault Clio 1.5 dCi είναι το νέο απόκτημα του Live Test του Motornews. Σε αυτές τις «ζωντανές δοκιμές» εστιάζουμε κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα της χρήσης του αυτοκινήτου, καθώς στο τέλος κάθε πενθημέρου ζωντανής δοκιμής θα δημοσιεύεται και ένα πλήρως άρθρο που θα αναφέρεται στα κλασικά: επιδόσεις, εξοπλισμό, κατανάλωση, κόστος. Μείνετε συντονισμένοι.

  Πέμπτη 6 Νοεμβρίου

  Η δοκιμή του Renault Clio 1.5 dCi ολοκληρώθηκε. Οι εντυπώσεις μας για τη νέα προσθήκη της γαλλικής φίρμας στην κατηγορία Β είναι θετικές. Βασικά πλεονεκτήματα του Clio, ποιότητα κύλισης και υλικών αλλά και ο οικονομικός κινητήρας του. Όλες αυτές τις ημέρες χωρίς να έχουμε το νου μας να κάνουμε οικονομία η κατανάλωση δεν ξεπέρασε τα 5,4 λίτρα/100χλμ. με αποτέλεσμα η αυτονομία του ρεζερβουάρ να ξεπερνά τα 800 χιλιόμετρα. Την επόμενη εβδομάδα θα ανέβει και η πλήρης δοκιμή με περισσότερες λεπτομέρειες.

  clio7-inside

  Τετάρτη 5 Νοεμβρίου

  Τα led φώτα ημέρας του Clio δίνουν την εικόνα αυτοκινήτου μεγαλύτερης κατηγορίας. Οι προβολείς, αν και δεν είναι state of the art -led, Xenon- δείχνουν τον δρόμο με ασφάλεια ακόμα και στην πιο σκοτεινή διαδρομή της επαρχίας.

  clio8-2

  Τρίτη 4 Νοεμβρίου

  Η τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και όσο περισσότερα… μπλιμπλίκια έχουμε για να παίζουμε τόσο το καλύτερο. Το Clio διαθέτει ένα από τα πιο χρηστικά multimedia συστήματα που έχουμε δει. Το media-nav, όπως το ονομάζει η Renault, διαθέτει μεγάλη και ευκρινή οθόνη στην κεντρική κονσόλα με απλή λειτουργία και πολλές δυνατότητες. Για παράδειγμα: θύρα USB, σύνδεση Bluetooth, συμβατό με iPod, πλοήγηση GPS, καθώς επίσης και χειριστήριο στο τιμόνι.

  clio-inside-14

  Δευτέρα 3 Νοεμβρίου

  Ο μήνας ξεκίνησε πολύ καλά με το Clio να είναι άριστη συντροφιά του σαββατοκύριακου. Φυσικά προσαρμόστηκε άμεσα στην καθημερινότητα της Δευτέρας μαζί με εμάς, συνεργάσιμο στους σφικτούς δρόμους της πόλης και οικονομικό, όσο κι αν βιάζεσαι. Η χρηστικότητα του εξαιρετική, εκτός από δύο μειονεκτήματα. Το keyless σύστημα με το κουμπάκι στην πόρτα δεν λειτουργεί πάντα όπως πρέπει κι έτσι αν έχεις την κάρτα-κλειδί σε λάθος τσέπη την πάτησες. Επίσης ο μοχλός ρύθμισης της κλίσης της πλάτης του καθίσματος είναι σε δύσκολο σημείο. Χρειάζεται λίγο προσπάθεια αφού πρώτα πρέπει να σηκώσεις το κεντρικό υποβραχιόνιο και στη συνέχεια να τον περιστρέψεις για να βρεις το σημείο που θες.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

   

  Παρασκευή 31 Οκτωβρίου

  Η πρώτη εντύπωση ήταν: ωραίο χρώμα! Όμως κοιτάζοντάς το λίγο πιο προσεκτικά γίνεται ακόμα καλύτερο καθώς ο συνδυασμός του κεραμιδί, ας πούμε, χρώματος με το μαύρο-ανθρακί στις ζάντες και στα μαρσπιέ  ανεβάζει τον πήχη. Σίγουρα η συννεφιά δεν βοηθά στην ανάδειξη όλων των λεπτομερειών, αλλά και πάλι η καλή δουλειά που έχει γίνει φαίνεται!

  clio10

  Τα καλά λόγια όμως δεν σταματούν στο εξωτερικό: όταν ανοίγεις την πόρτα και αντικρίζεις το εσωτερικό  το βλέμμα αιχμαλωτίζεται εκ νέου.  Αναμφίβολα το νέο Clio είναι από τα πιο όμορφα ή, αν προτιμάτε, ενδιαφέροντα αισθητικά αυτοκίνητα της κατηγορίας Β.

  clio3

   

  Σχόλια

  Σχόλια