Μετά το Abu Dhabi θα μιλήσουν για συμβόλαιο οι Mercedes-Hamilton

Παρά τις φήμες ο Wolff κάνει σαφές ότι δεν υπάρχει πίεση από το ΔΣ και τον Ecclestone να πάρουν τον Alonso

Μπορεί η ένταση της φημολογίας για το μέλλον του Fernando Alonso στην F1 να είχε μειωθεί λίγο τον τελευταίο καιρό αλλά με την ευκαιρία του Grand Prix των ΗΠΑ σιγά-σιγά παίρνουν ξανά μπροστά. Φυσικά όλη αυτή η αναμονή για το που θα πάει ο Ισπανός του χρόνου δημιουργεί ερωτηματικά. Η φήμη που επικρατεί περισσότερο απ’ όλες είναι ότι ο Alonso θα οδηγήσει για την McLaren. Όμως γιατί δεν έχει υπογράψει ακόμα αφού η McLaren-Honda έχει δηλώσει ανοιχτά ότι τον θέλει; Εδώ έρχεται η Mercedes. Ο Alonso φαίνεται πως προσπαθεί ναι μεν να πάει στη McLaren αλλά θέλει να κρατήσει ανοιχτή την πόρτα στο τέλος του 2015 σε περίπτωση που τα πράγματα στο Woking δεν εξελιχθούν όπως τα υπολογίζει. Μια άλλη περίπτωση που ακούγεται είναι πως προσπαθεί να εισχωρήσει στη Mercedes από τώρα, αμέσως μετά το 2014.

Όμως ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Toto Wolff, δηλώνει πως έχουν συμβόλαιο με τους Lewis Hamilton και Nico Rosberg για το 2015. Επίσης αναφέρει ότι δεν θέλουν να χαλάσουν την «αρμονία» που υπάρχει μέσα στην ομάδα και θέλουν να συνεχίσουμε με το ίδιο δίδυμο και μετά το 2015.

Έχουμε συμβόλαιο και με τους δύο μας οδηγούς για το 2015. Θέλουμε να συνεχίσουμε με αυτό το δίδυμο διότι και οι δύο τους έχουν συμβάλει στην επιτυχία της ομάδας. Γνωρίζονται μεταξύ τους πολύ καλά και σέβεται ο ένας τον άλλον. Τη στιγμή που θα βάλουμε κάποιον άλλον σε αυτή τη μάχη θα προκαλέσει προβλήματα στην απόδοση της ομάδας.  Η προτεραιότητά μας είναι να συνεχίσουμε με τον Lewis και τον Nico και μετά το 2015.

Μήπως ο Alonso περιμένει να δει τι θα γίνει μετά το Abu Dhabi για να πάρει την απόφασή του; Όπως λέει κι ο Wolff τότε θα μιλήσουν για ανανέωση με τον Hamilton. Όμως μέχρι τότε η McLaren τι θα κάνει; θα περιμένει; Η Ferrari; πότε θα ανακοινώσει τον Sebastian Vettel; Όπως καταλαβαίνεται μπορεί να πάει πολύ-πολύ μακριά αυτή η βαλίτσα.

Έχουμε συμφωνήσει με τον Lewis ότι θέλουμε να συγκεντρωθούμε στη μάχη του πρωταθλήματος και επίσης θέλουμε να του παρέχουμε τις ίδιες πιθανότητες με αυτές που έχει ο Rosberg. Δεν επιθυμούμε να ασχοληθούμε με εμπορικά, οικονομικά και νομικά θέματα μέχρι το Abu Dhabi. Η δική μου δέσμευση είναι ότι μέχρι τότε δεν πρόκειται να μιλήσουμε με κανέναν και για τίποτα.

Ο Wolff έκανε σαφές πως δεν υπάρχει πίεση ούτε από την Mercedes αλλά ούτε και από τον Bernie Ecclestone να πάρουν τον Alonso.

Δεν υπάρχει καμία πίεση. Νομίζω ότι ο λόγος που αυτή η ομάδα κάνει βήματα προόδου είναι γιατί έχουμε την τεράστια υποστήριξη της «μαμάς» Mercedes-Benz. Μας έχουν αφήσει να κάνουμε τη δουλειά μας και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Μπορούμε να ακούσουμε τις απόψεις τους όταν θεωρήσουμε ότι είναι σημαντικό. Ο Dieter Zetsche και το ΔΣ λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις αλλά δεν υπάρχει καμία πίεση.

Alex Switch

Σχόλια

Σχόλια