Οι Caterham και Marussia δεν θα αγωνιστούν στις ΗΠΑ

Δύσκολα τα πράγματα για τους μικρούς της F1. Ο Bernie Ecclestone δήλωσε ότι οι Caterham και Marussia δεν θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για το Grand Prix στο Austin.

Η Caterham αντιμετωπίζει οικονομικά και διοικητικά προβλήματα. Στην πραγματικότητα η ομάδα είναι στον αέρα χωρίς ιδιοκτήτη. Η Engavest μετά τη διαμάχη της με τον Tony Fernandes (σχετικό θέμα) έκανε πίσω και αποχώρησε από τα διοικητικά της ομάδας. Η Caterham ανακοίνωσε ότι η ομάδα δεν θα αγωνιστεί στα GP των ΗΠΑ και Βραζιλίας καθώς ψάχνει νέο ιδιοκτήτη.

H Marussia μετά το τραγικό ατύχημα του Jules Bianchi στο Ιαπωνικό Grand Prix αγωνίστηκε στη Ρωσία με ένα μονοθέσιο. Τώρα, μία εβδομάδα πριν το Grand Prix στο Τέξας ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στις ΗΠΑ. Η Marussia αντιμετωπίζει κι αυτή σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Υπάρχουν φήμες που μιλούν για προβλήματα πληρωμών των κινητήρων της Ferrari.

Με την απουσία αυτών των δύο ομάδων στις ΗΠΑ θα έχουν grid 18 μονοθεσίων κι αυτό ενεργοποιεί μια ρήτρα στη συμφωνία των ομάδων με την FOM, η οποία δίνει το δικαίωμα στον Bernie Ecclestone να ζητήσει 3 μονοθέσια από κάθε ομάδα. Όμως η FIA απέκλισε το ενδεχόμενο να έχουμε 3 μονοθέσια ανά ομάδα μέσα στο 2014 (σχετικό θέμα).

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά, μετά το GP του Μονακό το 2005, που θα έχουμε grid 18 μονοθεσίων. Τότε το πρωτάθλημα της F1 είχε 20 μονοθέσια και η BAR είχε αποκλειστεί για 2 αγώνες λόγω παραβίασης των τεχνικών κανονισμών.

Μετά από αυτό η F1 πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά τι θα κάνει με το κόστος καθώς το grid μικραίνει με γρήγορους ρυθμούς. Να σημειώσουμε ότι όλες οι ομάδες εκτός των μεγάλων (Mercedes, Ferrari, Red Bull και McLaren) έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Σχόλια

Σχόλια