Ο Ocon εντυπωσίασε τη Lotus

Ο Esteban Ocon, πρωταθλητής της Ευρωπαϊκής Formula 3 για το 2014, ολοκλήρωσε ένα 2ήμερο δοκιμών στη Βαλένθια με την ομάδα της Lotus. Εκεί ο νεαρός οδήγησε την Ε20 του 2012 συμπληρώνοντας περισσότερους από 150 γύρους. Οι πρώτες εντυπώσεις των ανθρώπων την Lotus επιβεβαιώνουν το τρομερό ταλέντο του Ocon. Ο Γάλλος στην πορεία του προς τον τίτλο της EuroF3 νίκησε τους, Tom Blomqvist Max Verstappen.

Ο υπεύθυνος λειτουργιών πίστας, Alan Permane, δήλωσε:

Ο Esteban οδήγησε εξαιρετικά τις δύο ημέρες του τεστ, ολοκληρώνοντας ότι του ζητήθηκε. Είναι ξεκάθαρο ότι έχει πολύ ταλέντο. Ανέβασε γρήγορα ρυθμό και ένοιωσε άνετα μέσα στο μονοθέσιο. Επίσης η πληροφόρησή του στους μηχανικού είναι πολλά υποσχόμενη.

Ο 18χρονος Ocon θα είναι πολύ κοντά σε μία συμφωνία με τη Lotus για το 2015, σε όλο δοκιμαστή και αναπληρωματικού οδηγού. Δήλωσε για την εμπειρία του:

Έπρεπε να προσαρμοστώ γρήγορα στο μονοθέσιο και τα κατάφερα. Ένοιωσα αμέσως πολύ άνετα με την ομάδα αλλά και με την Ε20. Η φράση με την οποία μπορώ να περιγράψω την οδήγηση ενός μονοθεσίου F1 είναι πως όλα γίνονται πιο γρήγορα. Το μονοθέσιο ήταν εύκολο, σταθερό και πολύ διασκεδαστικό. Είναι σπουδαίο μονοθέσιο. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό το 2ήμερο δοκιμών και ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω το άλμα προς την F1 σύντομα.

Σχόλια

Σχόλια