Ο Fernandes κατηγορεί τους νέους ιδιοκτήτες της Caterham

Το θρίλερ της Caterham συνεχίζεται με το μέλλον της ομάδας να είναι αβέβαιο. Οι νέοι ιδιοκτήτες κατηγορούν τον Tony Fernandes ότι δεν έχει παραδώσει τις μετοχές της ομάδας και την έχει ακόμα υπό την κατοχή του. Ενώ όλοι σιγά-σιγά ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ για το GP στο Austin η Caterham είναι ακινητοποιημένη στο Leafield και κινδυνεύει να μην αγωνιστεί. Οι νέοι ιδιοκτήτες αναφέρουν ότι έχουν ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον του Fernandes και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγουν από την ομάδα.

Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν σχόλια και δηλώσεις από την μεριά του Fernandes. Όμως σήμερα 23/10 το πρώην αφεντικό της Caterham έκανε τις πρώτες του δηλώσεις κι όπως όλοι περιμέναμε ρίχνει το φταίξιμο στους νέους ιδιοκτήτες της ομάδας. Ο Fernandes δήλωσε ότι δεν έχει παραδώσει τις μετοχές διότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που είχαν συμφωνηθεί.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει:

Τον Ιούνιο του 2014 μαζί με τους συν-μετόχους μου αποφασίσαμε να πουλήσουμε το δικό μου μερίδιο της Caterham F1. Συμφωνήσαμε καλή τη πίστη να πουλήσουμε τις μετοχές σε μία εταιρεία από την Ελβετία η οποία ονομάζεται Engavest. Αυτή με τη σειρά της θα πλήρωνε όλα τα τρέχοντα αλλά και μελλοντικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού. Δυστυχώς η Engavest δεν τήρησε κανέναν όρο της συμφωνίας με αποτέλεσμα η Caterham Sports Ltd ( η εταιρεία στη βάση της Caterham στο Leafield). Η συμφωνία μας με Engavest ήταν πολύ σαφής: δεν υπήρχε νομική υποχρέωση να μεταβιβάσουμε τις μετοχές αυτή, εκτός κι αν πλήρωνε τους πιστωτές. Όμως αυτό δεν συνέβη. Οι δικηγόροι μας έχουν ζητήσει αρκετές φορές τη συμμόρφωση της Engavest αλλά αυτό δεν έχει συμβεί.

Σχόλια

Σχόλια