Το νέο Opel Corsa θέτει πρότυπα στη μικρή κατηγορία

  Το Opel Corsa είναι πλέον ένα καθιερωμένο bestseller: με τέσσερις γενιές στην 32χρονη ιστορία του, απαριθμεί πωλήσεις 12,4 εκατομμυρίων

  Δελτίο Τύπου

  Αναλυτικός Τιμοκατάλογος Opel Corsa

  Το Opel Corsa είναι πλέον ένα καθιερωμένο bestseller: με τέσσερις γενιές στην 32χρονη ιστορία του, απαριθμεί πωλήσεις 12,4 εκατομμυρίων. Μαζί με το Astra, είναι το πιο δημοφιλές μοντέλο της Opel, με αναλογία πάνω από το ένα τέταρτο των πωλήσεων της εταιρίας κάθε χρόνο. Διαθέσιμο σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις αμαξώματος, το Corsa είναι αυτή τη στιγμή Νο4 στη μικρή κατηγορία στη Δυτική Ευρώπη. Στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι Νο2 και παραμένει άκρως ανταγωνιστικό. Όταν η πέμπτη γενιά Corsa περάσει από τις γραμμές παραγωγής των εργοστασίων των Eisenach και Zaragoza στο τέλος της χρονιάς, θα έχει γεννηθεί ένα αστέρι που θα συνεχίσει την επιτυχία του μοντέλου στη μικρή κατηγορία. Και έχει όλα τα προσόντα για να το πετύχει. Η κομψή, πέμπτη γενιά Corsa διαθέτει φρέσκια εμφάνιση και προσφέρει μία αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία με νέο πλαίσιο και βελτιστοποιημένο σύστημα διεύθυνσης. Συνδυάζει τη Γερμανική μηχανολογική ακρίβεια με συναισθηματική σχεδίαση, εξαιρετική συνδεσιμότητα και μία άριστη σχέση τιμής/επιδόσεων. Η νέα γενιά βενζινοκινητήρων και οι εκτενώς ανανεωμένοι turbo diesel διασφαλίζουν νέα επίπεδα άνεσης, κορυφαίες επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση.

  «Το Opel Corsa ανέκαθεν λάμβανε πολύ καλές κριτικές κυρίως για την ελκυστική εμφάνιση και την έξυπνη αξιοποίηση χώρου σε συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, σχολιάζει ο Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO του Opel Group GmbH. «Είμαι σίγουρος ότι η νέα, πέμπτη γενιά με νέα επίπεδα άνεσης, σύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδηγού και συστήματα infotainment, θα συνεχίσει την αξιοσημείωτη επιτυχία του μοντέλου. Υπόσχομαι ότι η οδηγική εμπειρία του νέου Corsa θα καταπλήξει τους πάντες.»

  Μέγιστη ακρίβεια: Νέα συστήματα πλαισίου διεύθυνσης για υψηλότερη ευστάθεια

  Το πλαίσιο δεν κληρονομεί ούτε ένα εξάρτημα από το τρέχον Corsa. Η ευστάθεια σε ευθεία πορεία και στις στροφές αυξάνεται χάρη στο κατά 5 mm χαμηλότερο κέντρο βάρους, το πιο άκαμπτο υποπλαίσιο, και τη νέα γεωμετρία της ανάρτησης που περιλαμβάνει νέο εμπρός ακροαξόνιο. Ο έλεγχος κλίσεων αμαξώματος, η απόκριση του συστήματος διεύθυνσης και τα χαρακτηριστικά υποστροφής έχουν βελτιωθεί. Τα νέα χαρακτηριστικά απόσβεσης προσφέρουν επίσης στην 5η γενιά Corsa καλύτερο φιλτράρισμα των κραδασμών σε λακκούβες και ανώμαλο οδόστρωμα, διασφαλίζοντας έτσι εξαιρετική άνεση για μικρό αυτοκίνητο. Η εξέλιξη μιας νέας αρχιτεκτονικής ηλεκτρικών συστημάτων για την πέμπτη γενιά Corsa επιτρέπει πιο προηγμένο επίπεδο επικοινωνίας μεταξύ των διαφόρων συστημάτων. Σε συνδυασμό με τη νέα γεωμετρία και χαρτογράφηση λογισμικού του συστήματος διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση ανάλογη της ταχύτητας, επιτυγχάνεται ταχύτερη απόκριση και μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση και άνεση.

  Νέος τρικύλινδρος κινητήρας και κιβώτιο για αυξημένη οδηγική απόλαυση

  Πραγματικό κόσμημα κάτω από το καπό του νέου Corsa είναι ο νέος τρικύλινδρος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo της Opel. Αυτή η υπερσύγχρονη, λιλιπούτεια κινητήρια μονάδα που μόλις έκανε πρεμιέρα στο Opel ADAM και σχεδιάστηκε εξ αρχής από λευκό φύλλο χαρτί θέτει νέα πρότυπα NVH στην κατηγορία (λόγω μειωμένων θορύβων, κραδασμών & τριγμών) και προσφέρει κορυφαία οδηγική άνεση: ο συμπαγής, αλουμινένιος 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo,εφοδιάζεται με αντικραδασμικό άξονα – μοναδικό χαρακτηριστικό στην κατηγορία. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, 66 kW/90 hp ή 85 kW/115 hp. Και οι δύο ήδη πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6, ενώ η έκδοση 66 kW/90 hp καταναλώνει μόνο 4,3 l/100 km στο μικτό κύκλο με εκπομπές CO2 100 g/km. Η νέα γενιά μικρού βενζινοκινητήρα της Opel ξεχωρίζει όχι μόνο για την αθόρυβη λειτουργία της αλλά και για την εξαιρετική απόκριση λόγω ισχυρής ροπής στις χαμηλές στροφές. Και οι δύο εκδόσεις παράγουν 170 Nm από τις 1.800 rpm.

  Η γκάμα βενζινοκινητήρων περιλαμβάνει επίσης τετρακύλινδρους κινητήρες1.200 και 1.400 κυβ. εκατ. Νέος στη γκάμα είναι ένας 1.4 turbo 74 kW/100 hp με μέγιστη ροπή 200 Nm διαθέσιμη μεταξύ 1.850 και 3.500 rpm, που του δίνει εξέχουσα θέση στην οικογένεια κινητήρων του νέου Corsa. Ασφαλώς και οι δύο κινητήρες πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6.

  Πλήρως ανανεωμένοι, πιο ‘πολιτισμένοι’ και προδιαγραφών Euro 6 οι κινητήρες 1.3 CDTI με 55 kW/75 hp και 70 kW/95 hp αυξάνουν τις επιλογές Corsa diesel. Στο λανσάρισμα, η πιο οικονομική έκδοση Corsa – με 70 kW/95 hp, 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω πέδησης – εκπέμπει μόλις 85g/km CO2 με κατανάλωση μέχρι 3,2 l/100 km στο μικτό κύκλο. Έτσι πιστοποιείται με τη Γερμανική ετικέτα ενεργειακής απόδοσης A+ (σύμφωνα με την οδηγία [EC] No 715/2007).

  Όμως δεν είναι μόνον οι νέοι και οι εξελιγμένοι κινητήρες που κάνουν την οδήγηση του νέου Corsa ακόμα πιο απολαυστική και άνετη. Η υιοθέτηση νέων κιβωτίων συμβάλλει στην αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία και βελτιωμένη απόδοση. Και οι δύο εκδόσεις του 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo συνδυάζονται με νέο, συμπαγές εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Η απόδοση αυξάνεται χάρη στη σχεδίαση χαμηλών τριβών και στην ακρίβεια των αλλαγών. Νέο, εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο θα διατίθεται επίσης με τη νέα γενιά Corsa, λανσάροντας ένα υψηλότερο επίπεδο οδηγικής πολυτέλειας στη μικρή κατηγορία και εγκαινιάζοντας πρότυπα που μέχρι πρότινος αποτελούσαν αποκλειστικότητα οχημάτων μεγαλύτερων κατηγοριών . Επίσης, με το Corsa η Opel λανσάρει μία νέα γενιά Easytronic 3.0. Σε συνδυασμό με το βενζινοκινητήρα 1.4 (66 kW/90 hp), εντυπωσιάζει με την άριστη απόδοση καυσίμου (4,7 lit/100 km, 110g/km CO2) και μία αισθητά πιο ομαλή διαδικασία αλλαγών σχέσεων συγκριτικά με την προηγούμενη μονάδα. Το Easytronic συνδυάζει με προσιτό τρόπο την άνεση ενός αυτόματου με την απόδοση του μηχανικού.

  Σχεδιαστική φιλοσοφία Opel και λειτουργική σαφήνεια εσωτερικού με νέο IntelliLink

  Οι σχεδιαστές συνδύασαν το δυναμικό σχήμα του Corsa με ρέουσες, ανάγλυφες γραμμές και ακριβείς λεπτομέρειες – στοιχεία της βραβευμένης σχεδιαστικής φιλοσοφίας Opel. Στην τολμηρή φυσιογνωμία του κυριαρχούν περίτεχνα σχεδιασμένοι προβολείς με φώτα ημέρας LED σχήματος ‘φτερού’ και η χαμηλή σπορ τραπεζοειδής μάσκα με μία δυναμική χρωμιωμένη μπάρα που εδράζει το έμβλημα Opel. Αυτή η σχεδίαση αναδεικνύει την παρουσία του Corsa στο δρόμο. Το πίσω τμήμα υιοθετεί μία λιτή, επιμηκυμένη και αθλητική εμφάνιση: τα φαρδιά οριζόντια διαιρούμενα πίσω φώτα συντελούν στην οπτική διεύρυνση του αυτοκινήτου και, καθώς αγκαλιάζουν τα πίσω πλευρά του, ενισχύουν την αίσθηση δυναμικού στησίματος. Με μήκος 4,02 m το bestseller της Opel εξακολουθεί να προσφέρει άφθονο χώρο για μέχρι πέντε επιβάτες – τόσο στην οικογενειακή πεντάθυρη όσο και στη σπορ τρίθυρη έκδοση.

  Η κομψή και μοντέρνα καμπίνα του Corsa αποπνέει μία αίσθηση υψηλής ποιότητας αλλά και προηγμένης τεχνολογίας. Σχεδιασμένη με σαφήνεια, αναπτύσσεται γύρω από ένα εντυπωσιακό κέντρο ελέγχου οδηγού με το ταμπλό οργάνων να ορίζεται από οριζόντιες γραμμές που επιτείνουν την αίσθηση ευρυχωρίας. Η έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών του προαιρετικού συστήματος IntelliLink infotainment είναι εργονομικά τοποθετημένη στην κεντρική κονσόλα, μεταξύ οδηγού και συνοδηγού. Το βραβευμένο σύστημα infotainment της Opel προσφέρει βέλτιστες ευκαιρίες συνδεσιμότητας. Είναι συμβατό με συσκευές Apple και Android και κάνει το Corsa το καλύτερα συνδεδεμένο μικρό αυτοκίνητο της αγοράς. Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί εφαρμογές όπως BringGo για πλοήγηση και , Stitcher και TuneIn ιντερνετικό ραδιόφωνο και podcasts. Η ενσωμάτωση συσκευών Apple iOS στο IntelliLink επιτρέπει φωνητικό έλεγχο SIRI EYES FREE. Με αυτό, οι οδηγοί θα μπορούν να ακούνε ένα SMS να διαβάζουν ή να απαγγέλουν SMS και emails – χωρίς να αφήνουν το τιμόνι ή να διασπάται η προσοχή τους από το δρόμο.

  Υπερσύγχρονα συστήματα υποστήριξης αυξάνουν την οδηγική άνεση και ασφάλεια

  «Με την πέμπτη γενιά Corsa, θέλουμε να προσφέρουμε μία νέα οδηγική εμπειρία σε αυτή την κατηγορία, σε επίπεδο απόλαυσης, άνεσης και ασφάλειας» σχολιάζει ο Dr. Karl-Thomas Neumann. «Γι’ αυτό, το bestseller μας ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει με τόσες πολλές, νέες τεχνολογίες.»

  Πιέζοντας ένα μπουτόν, το City mode του συστήματος διεύθυνσης που προσφέρεται στάνταρ – εκτός εάν έχει επιλεγεί εμπρός κάμερα Opel Eye – αυξάνει την υποβοήθηση διεύθυνσης στις χαμηλότερες ταχύτητες, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά τους ελιγμούς σε συνωστισμένες αστικές περιοχές. Το Hill Start Assist επίσης προσφέρεται στάνταρ. Αυτό διατηρεί την πίεση πέδησης για δύο δευτερόλεπτα περίπου, αποτρέποντας την προς τα πίσω κύλιση του Corsa όταν ξεκινά από κεκλιμένη επιφάνεια.

  Το νέο Corsa λανσάρει πληθώρα συστημάτων υποστήριξης οδηγού πολλά από τα οποία είναι απαράμιλλα στην κατηγορία. Το Advanced Park Assist αναγνωρίζει χώρους και παρκάρει αυτόματα το όχημα χωρίς ο οδηγός να αγγίξει το τιμόνι. Αυτό το σύστημα που βασίζεται σε αισθητήρες υπερήχων μετρά κατάλληλους παράλληλους ή κάθετους χώρους στάθμευσης, υπολογίζει την τροχιά του οχήματος και κατευθύνει αυτόματα το Corsa σε ένα χώρο στάθμευσης. Το Advanced Park Assist συνδυάζεται πάντα με Προειδοποίηση Πλαϊνού Τυφλού Σημείου (Side Blind Spot Alert), που επίσης χρησιμοποιεί αισθητήρες υπερήχων για να προειδοποιήσει τον οδηγό για πιθανή σύγκρουση όταν αλλάζει λωρίδες. Οι αισθητήρες έχουν εμβέλεια τριών μέτρων στα αριστερά και δεξιά του αυτοκινήτου και ανιχνεύουν αντικείμενα ή άλλα οχήματα στα τυφλά σημεία του οδηγού. Όποτε ένα άλλο όχημα εισέρχεται στην εμβέλεια των αισθητήρων, μία προειδοποιητική λυχνία LED ανάβει στο σχετικό εξωτερικό καθρέπτη. Η δεύτερη γενιά εμπρός κάμερας Opel Eye, με Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Traffic Sign Recognition), Προειδοποίηση Αλλαγής Λωρίδας Οχήματος (Lane Departure Warning), Υποβοήθηση Μεγάλης Σκάλας Φώτων, (High Beam Assist), Ένδειξη Απόστασης Προπορευόμενου Οχήματος (Following Distance Indication) και Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning), αυξάνει την οδηγική ασφάλεια. Για περαιτέρω αύξηση της ασφάλειας, η νέα γενιά Corsa μπορεί να εφοδιάζεται με σύστημα φωτισμού Bi-Xenon lighting system που περιλαμβάνει λειτουργία φωτισμού στροφών.

  Σχόλια

  Σχόλια