Ο Prost θεωρεί ότι η Mercedes μπορεί να χάσει το 2015

Ο Alain Prost είναι αισιόδοξος για το 2015 καθώς βλέπει ότι η Mercedes μπορεί να χάσει. Ο Γάλλος αναγνωρίζει το μεγάλο πλεονέκτημα των Γερμανών αλλά θεωρεί ότι το κλειδί στην υπόθεση είναι η μάχη που δίνεται για τους κανονισμούς των κινητήρων. Ferrari και Renault προσπαθούν να βγάλουν τους κινητήρες από τον πάγο και να επιτρέπεται εξέλιξη κατά τη διάρκεια της χρονιάς αλλά όπως είναι αναμενόμενο αυτό δεν αρέσει στη Mercedes.

Νομίζω ότι του χρόνου μπορεί να χάσει. Πρέπει πρώτα απ’ όλα να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τους κανονισμούς γύρω από την εξέλιξη των κινητήρων. Δεν είναι εύκολη κατάσταση. Είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Όταν έχεις τόσο μεγάλη κυριαρχία είναι δύσκολο να χάσεις αλλά όχι αδύνατο.

Ο Γάλλος συνέχισε λέγοντας πως δεν είναι έκπληξη που η Mercedes κυριαρχεί στην F1, προετοιμαζόταν γι’ αυτή την αλλαγή στους κανονισμούς αρκετά χρόνια τώρα.

Η Mercedes έχει αποκτήσει αυτό το τόσο μεγάλο πλεονέκτημα διότι ξεκίνησε να δουλεύει πάνω σε αυτό το project πριν 3 χρόνια. Παράλληλα η Renault μαχόταν 4 συνεχόμενα χρόνια για το πρωτάθλημα. Με τόσο μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς είναι πολύ δύσκολο να κάνεις και τα δύο μαζί, να αλλάξεις τον τρόπο που δουλεύεις, τον τρόπο που επενδύεις, να εξελίσσεις τον νέο κινητήρα και να μάχεσαι για το πρωτάθλημα. Αυτό ήταν το πλεονέκτημα της Mercedes. Επίσης το ότι κατασκεύασε σασί και κινητήρα μαζί είναι άλλο ένα πλεονέκτημα, και μάλιστα μεγάλο. Είναι ο τρόπος που λειτουργεί όλο το μονοθέσιο, όχι μόνο ο κινητήρας.

Όσον αφορά το «ξεπάγωμα» των κινητήρων ο Prost δήλωσε:

Αν έχεις στάνταρ κινητήρας αυτή την εποχή τότε καταστρέφεις τα πάντα. Όμως αν δώσεις μεγάλη ελευθερία τότε το κόστος θα ανέβει ψηλά. Πρέπει να βρεθεί ένας συμβιβασμός, είναι πολύ σημαντικό.

Σχόλια

Σχόλια