Συλλεκτική BMW M4 DTM Champion Edition

  Η BMW γιορτάζει το πρωτάθλημα του Marco Witmmann στο DTM με μία συλλεκτική BMW M4 DTM Champion Edition

  Δελτίο Τύπου

  Γιορτάζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τον τρόπο που της αρμόζει, η BMW M GmbH αποκάλυψε τη BMW M4 DTM Champion Edition (0 – 100 km/h σε 4,1 δευτερόλεπτα, κατανάλωση μικτού κύκλου: 8,8 l/100 km εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 204 g/km)*. Η εορταστική Champion Edition θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων, μόλις 23, που είναι και ο αριθμός αυτοκινήτου του Wittmann. Επιπλέον, σαν ένα ακόμα δείγμα τιμής στη νικήτρια του DTM, θα προσφέρεται αποκλειστικά σε Alpine White.

  Τα υπόλοιπα σχεδιαστικά στοιχεία αυτής της έκδοσης, που θα διαμορφωθεί αποκλειστικά στο BMW Individual Manufactory στο Garching (κοντά στο Μόναχο), θα σχετίζονται άμεσα με τη νικηφόρα BMW M4 DTM. Το καπό και το πορτμπαγκάζ σε matt-black με εντυπωσιακή ριγέ σχεδίαση δένουν άριστα με τη στάνταρ οροφή από CFRP, όπως και η μαύρη χαρακτηριστική γραμμή κατά μήκος των πλευρών του αυτοκινήτου. Στο μίγμα προστίθεται μία μάσκα Μ με πορτοκαλί πλαίσιο, ένα λογότυπο Μ πίσω από τους εμπρός θόλους των τροχών, ο αριθμός 23 στις πόρτες και η σημαία μαζί με τα “WIT” και “DTM Champion 2014” στα πίσω πλαϊνά παράθυρα.

  Η BMW M4 DTM Champion Edition εφοδιάζεται με 19άρες αλουμινένιες ζάντες, μαύρο εμπρός διαχύτη, μία μαύρη ‘λεπίδα’ στην πλαϊνή ποδιά, εμπρός πτερύγια από ανθρακονήματα, καλύμματα καθρεπτών από ανθρακονήματα, και ένα ένθετο διαχύτη από ανθρακονήματα της σειράς Μ Performance Parts.

  Η Champion Edition κάνει αισθητό τον αποκλειστικό χαρακτήρα της από την πρώτη στιγμή μέσα στην καμπίνα. Τα μαρσπιέ φέρουν το αυτόγραφο του Marco Wittmann, ενώ οι διακοσμητικές λωρίδες από ανθρακονήματα, υπογεγραμμένες από τον 24χρονο Γερμανό – φέρουν την επιγραφή “DTM Champion 2014” και το σειριακό αριθμό του αυτοκινήτου. Άλλα αποκλειστικά στοιχεία εσωτερικού της γκάμας M Peformance Parts περιλαμβάνουν τιμόνι από Alcantara σε αγωνιστική γραμμή, κάλυμμα χειρόφρενου από Alcantara, λαβή χειρόφρενου από ανθρακονήματα και ένθετο M DCT επίσης από ανθρακονήματα.

  Εκπαίδευση Οδηγών στο Nordschleife.
  Οι κορυφαίες επιδόσεις της BMW M4 DTM Champion Edition – που υιοθετεί έναν υψηλόστροφο straight-six κινητήρα με τεχνολογία M TwinPower Turbo και 317 kW/431 hp – προάγονται περαιτέρω με το κιβώτιο M DCT με Drivelogic, κεραμικά φρένα M Carbon και το M Driver’s Package.

  Για να μπορέσουν να απολαύσουν στο έπακρο τις εξαιρετικές δυνατότητες της BMW M4 DTM Champion Edition τους, οι 23 προνομιούχοι κάτοχοι αυτού του συλλεκτικού μοντέλου θα λάβουν μία αποκλειστική πρόσκληση για συμμετοχή σε εκπαίδευση αγωνιστικής οδήγησης, υπό το έμπειρο βλέμμα του νέου πρωταθλητή του DTM. Αυτή θα πραγματοποιηθεί στο θρυλικό σιρκουί Nordschleife του Nürburgring, όπου τα μοντέλα BMW M δοκιμάζονται κατά τη διάρκεια της εξέλιξής τους για να βελτιστοποιηθούν οι επιδόσεις τους στην αγωνιστική πίστα.

  Σχόλια

  Σχόλια