Δεν αλλάζει η Powerstage

  Η Powerstage παραμένει ως έχει για το 2015, παρά τις προσπάθειες των Oliver Ciesla -υπεύθυνος διοργάνωσης του WRC- και Jost Capito -αγωνιστικός διευθυντής της Volkswagen. Οι δυο τους τον τελευταίο καιρό προσπαθούν να αλλάξουν τη μορφή του WRC μετατρέποντας την Powerstage σε μια ΕΔ τελικής αναμέτρησης η οποία θα έβγαζε τον νικητή. Σε αυτή οι διαφορές των οδηγών κατά τη διάρκεια του ράλι θα μειωνόντουσαν, σχεδόν θα μηδενίζονταν. Η ιδέα ήταν το κάθε δευτερόλεπτο διαφοράς στο κύριο μέρος του ράλι να διαιρείται δια του 10 κι από εκεί θα προέκυπτε η διαφορά στην τελική ΕΔ αναμέτρησης.

  Όμως η ιδέα δεν βρήκε την απαραίτητη υποστήριξη, τόσο από την πλειοψηφία των οδηγών όσο κι από τον πρόεδρο της FIA, Jean Todt.

  Ο Ciesla δήλωσε:

  Είναι προφανές ότι η πρόταση δεν είναι αρκετά ώριμη για να κερδίσει την πλειοψηφία. Θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε λύσεις ώστε να κάνουμε την Powerstage πιο συναρπαστική, αλλά η παρούσα πρόταση δεν θα συνεχιστεί. Φυσικά είμαι απογοητευμένος. Όσοι έχουν λάβει μέρος σε αυτό το project έχουν καταβάλει προσπάθεια και δουλειά, όμως τώρα πρέπει να κοιτάξουμε σε άλλες λύσεις.

  Ο Todt φαίνεται πως είναι πρόθυμος να αναλάβει έναν πιο ενεργό ρόλο στη μελλοντική κατεύθυνση του πρωταθλήματος και αποδέχτηκε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο WRC σύντομα.

  Σχόλια

  Σχόλια