Η Pirelli άλλαξε τις επιλογές της για τη Βραζιλία

Αμέσως μετά το Ρωσικό Grand Prix ο Felipe Massa παραπονέθηκε έντονα για την επιλογή των ελαστικών του Grand Prix Βραζιλίας. Η Pirelli αρχικά είχε δηλώσει ότι θα φέρει την σκληρή και μέση γόμα αλλά ο Βραζιλιάνος μετά από αυτά που είδε στο Sochi ήταν κάθετος πως πρόκειται για λάθος επιλογή.

Το Interlagos έχει νέα άσφαλτο, όπως και το Sochi, έτσι σε συνδυασμό με χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εκείνη την εποχή, αλλά και με την μεγάλη πιθανότητα βροχής τα σκληρότερα P Zero δεν θα λειτουργούσαν σωστά. Μάλιστα ο Massa δήλωσε πως τα ελαστικά αυτά είναι επικίνδυνα, διότι δεν θα φτάσουν ποτέ στο εύρος λειτουργίας τους.

Μετά από συνάντηση με τις ομάδες και περεταίρω τεχνική ανάλυση η Pirelli ανακοίνωσε ότι θα φέρει την μέση και μαλακή γόμα τον Νοέμβριο στη Βραζιλία. Ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, δήλωσε:

Έχουμε ξαναπεί ότι είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε αλλαγή χρειαστεί να γίνει. Αυτή η αλλαγή έγινε μετά από περεταίρω ανάλυση των επιπτώσεων της νέας ασφάλτου, σε συνδυασμό με το χαμηλό ρίσκο να έχουμε υπερθέρμανση στα ελαστικά από υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες στην πίστα. Οι ομάδες συμφώνησαν ομόφωνα.

Σχόλια

Σχόλια