Η McLaren ελπίζει σε ανακοίνωση οδηγών πριν φύγει το 2014

Η McLaren βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Fernando Alonso για το μέλλον αλλά οι διαπραγματεύσεις κρατούν παραπάνω απ’ ότι υπολόγιζε αρχικά η ομάδα. Ο Ισπανός θέλει ναι μεν να πάει στο Woking το 2015 αλλά θέλει και την πόρτα ανοιχτή να φύγει σε περίπτωση που ο συνδυασμός McLaren-Honda δεν λειτουργήσει. Όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει άγχος και ανησυχία στους Jenson Button και Kevin Magnussen οι οποίοι δεν γνωρίζουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον. Ποιος θα φύγει; Ποιος θα μείνει; Ο Button δήλωσε πρόσφατα ότι η πίεση είναι στον team-mate του και όχι στον ίδιο (σχετικό άρθρο). Είναι έτσι όμως; Κανείς δεν ξέρει.

Ούτε ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, φαίνεται να μπορεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα. Η κατάσταση στο Woking είναι ρευστή κι ο Γάλλος δηλώνει πως ελπίζει η ανακοίνωση των οδηγών της ομάδας για το 2015 να γίνει πριν το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Ελπίζω να πάρουμε απόφαση για το οδηγικό μας δίδυμο πριν το τέλος της χρονιάς. Είναι αλήθεια ότι παίρνει περισσότερο χρόνο απ’ ότι περιμέναμε αλλά ο στόχος παραμένει να γίνει η ανακοίνωση πριν το τέλος της χρονιάς. Καταλαβαίνω πλήρως ότι ίσως δεν νοιώθει άνετα και προφανώς ανησυχεί για το μέλλον του. Η McLaren όμως πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατό για την ομάδα. Το ποιοι θα οδηγούν είναι μια πολύ σημαντική απόφαση κι εξετάζουμε το ενδεχόμενο ο Jenson να μείνει μαζί για αρκετό καιρό. Όμως συνεχίζουμε να αξιολογούμε τα δεδομένα που έχουμε για το οδηγικό μας δίδυμο. Γνωρίζουμε την αξία του Jenson, γνωρίζουμε ότι είναι της κλάσης των πρωταθλητών και πως έχει γίνει πρωταθλητής πρόσφατα. Δεν απαιτούμε κάτι παραπάνω από αυτόν στην πίστα για να πούμε ότι αυτό θα σώσει τη θέση του.

Σχόλια

Σχόλια