Ο πατέρας του Bianchi σπάει τη σιωπή του

Ο Γάλλος μιλά για τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που περνά ο Jules και η οικογένειά του στην Ιαπωνία

Ο Philippe Bianchi, πατέρας του Jules Bianchi μίλησε στην La Gazzetta dello Sport για τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που περνά ο Jules αλλά και η οικογένειά του στην Ιαπωνία. Ο Bianchi παραμένει σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Mie μετά το τραγικό ατύχημα που είχε στο Ιαπωνικό Grand Prix όταν έπεσε με πολλά χιλιόμετρα πάνω στον γερανό που απομάκρυνε το μονοθέσιο του Adrian Sutil.

Η κατάσταση είναι απελπιστική. Κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο γνωρίζουμε ότι μπορεί να είναι από το νοσοκομείο για να μας πουν ότι ο Jules είναι νεκρός. Αρχικά είπαν ότι οι πρώτες 24 ώρες είναι κρίσιμες. Μετά έγιναν 72 οι ώρες και τώρα είμαστε μαζί με τον Jules ο οποίος παλεύει. Θα τα καταφέρει στον πιο σημαντικό κατατακτήριο γύρο της ζωής του. Δεν θα τα παρατήσει, είμαι σίγουρος. Μπορώ να το δω. Το πιστεύω. Του μιλάω. Γνωρίζω ότι μπορεί να με ακούσει. Ο ιατρός του μας είπε ότι αυτό είναι θαύμα, κανείς δεν έχει επιζήσει από ένα τόσο σοβαρό ατύχημα. Ο Jules δεν θα τα παρατήσει. Ο προπονητής τους, Andrea, λέει ότι αν κάποιος μπορεί να τα καταφέρει σε αυτή την κατάσταση, αυτός είναι ο Jules. Είναι δύσκολα. Μέσα σε μία εβδομάδα η ζωή αυτής της οικογένειας καταστράφηκε. Τι κάνουμε εδώ; Ζούμε έναν εφιάλτη σε ένα μέρος πολύ μακριά από το σπίτι μας. Όμως μόλις ο Jules γίνει λίγο καλύτερα θα τον μεταφέρουμε, ίσως στο Tokyo, κι εκεί τα πράγματα θα είναι λίγο πιο εύκολα. Όμως ποιος ξέρει τι θα γίνει. Τίποτα δεν είναι σίγουρο, απλώς περιμένουμε. Ο κόσμος εδώ είναι εξαιρετικός αλλά δεν μιλάνε Αγγλικά.

Ο πατέρας του Bianchi πρόσθεσε:

Λυπήθηκα πάρα πολύ όταν χτύπησε. Συνεχώς αναρωτιόμουν, όπως όλοι «Γιατί δεν μας λένε περισσότερα για την κατάστασή του;». Όμως τώρα είμαι στην ίδια θέση και καταλαβαίνω. Όλοι με ρωτούν πως είναι ο Jules αλλά δεν μπορώ να απαντήσω. Δεν υπάρχει απάντηση. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά σταθερή. Μια ημέρα δείχνει λίγο καλύτερα, άλλες ημέρες λίγο χειρότερα. Οι ιατροί δεν λένε κάτι. Η ζημιά που έχει γίνει από το ατύχημα είναι πολύ άσχημη και δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί. Ακόμα και στον Schumacher χρειάστηκαν μήνες για να βγει από την κωματώδη κατάσταση. Ο Jean Todt είπε ότι ελπίζει πως ο Michael μια ημέρα θα μπορεί να έχει φυσιολογική ζωή. Ελπίζω να μπορέσουμε να πούμε κι εμείς το ίδιο για τον Jules κάποια στιγμή.

Τα μηνύματα συμπαράστασης απ’ όλο τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν συγκινήσει την οικογένεια Bianchi.

Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο ποτέ. Με έχει συγκινήσει βαθειά. Ευχαριστήσαμε τον κάθε έναν. Πάρα πολύ άνθρωποι ήρθαν σε επαφή, μου έγραψαν. Ο Alonso, o Vergne, o Massa μου έστειλαν τα δικά τους μηνύματα. Ο Hamilton μου έστειλε ένα πολύ όμορφο email στο οποίο είπε ότι αν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει για να βοηθήσει θα είναι εκεί. O Rossi κι ο Marquez από το MotoGP επίσης έστειλαν. Είμαστε σίγουροι ότι όλη αυτή την αγάπη και την θετική ενέργεια ο Jules μπορεί να τη νοιώσει.

Τέλος ο  Philippe Bianchi είπε ότι δεν έχει δει το video με το ατύχημα του γιου του.

Θα με τρέλαινε, αυτή τη στιγμή χρειάζομαι θετική ενέργεια.

Η FIA αποκάλυψε τις λεπτομέρειες του ατυχήματος του Bianchi
Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση του Bianchi

Σχόλια

Σχόλια