Αδύνατο το χειμερινό καλεντάρι για το WEC πριν το 2017

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (WEC) θα μείνει ως έχει στο πρόγραμμά του και δεν θα γίνει χειμερινό μέχρι και το 2017 όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του πρωταθλήματος Gerard Neveu. Επίσης πρόσθεσε στη συνέχεια ότι η αλλαγή δεν θα γίνει σύντομα λόγω των τεχνικών κανονισμών που θα εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια. Η ACO θα παρουσιάσει τους νέους κανονισμούς για την κατηγορία GTE το 2016 ενώ νέοι και πιο ευέλικτοι κανονισμοί θα εφαρμοστούν στην LMP2 ο το 2015.

Συγκεκριμένα ο Neveu δήλωσε:

Όλοι όσοι συναντούσα στα paddock και συζητάγαμε για τα νέα δεδομένα συμφωνούσαν μαζί μου ότι είναι ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο και ότι δεν υπάρχει κάποιο λάθος. Το θέμα είναι ότι όταν καθίσαμε γύρο από ένα τραπέζι για να συζητήσουμε για τις αλλαγές, αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα όσον αναφορά τους τεχνικούς κανόνες. Αν θες να αλλάξεις το καλεντάρι σε χειμερινό, ή θα κάνεις μισή σεζόν ή θα κάνεις μιάμιση σεζόν.

Ο Neveu συνέχισε τονίζοντας ότι η αλλαγή του προγράμματος σε χειμερινό πρόγραμμα είναι νούμερο ένα στη λίστα του:

Αν αλλάξουμε το πρόγραμμα πρέπει να βολεύει ένα μεγάλο μέρος του grid κυρίως λόγω των αλλαγών στους τεχνικούς κανονισμούς στην GTE και LMP2. Για εμένα το θέμα μπορεί να επιλυθεί το 2017 όπου θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θα έχουν τα πράγματα εκείνη τη περίοδο.

Τέλος ο Neuve έκανε δηλώσεις για το πρόγραμμα του 2015 και την απαίτηση των ομάδων στο να μείνει το πρωτάθλημα στους 8 αγώνες:

Αν προσθέσουμε έναν αγώνα ακόμα αυτόματα το budget όλων των ομάδων θα αυξηθεί. Έτσι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν  όχι μόνο τους κατασκευαστές αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες του grid.

Σχόλια

Σχόλια