Βγαίνει το τεχνητό γρασίδι

  Η Επιτροπή Ασφάλειας του MotoGP αποφάσισε να απομακρύνει το τεχνητό γρασίδι από τις πίστες

  Στο Motegi συνεδρίασε η Επιτροπή Ασφάλειας του MotoGP η οποία περιλαμβάνει αναβάτες και επικεφαλής ομάδων και της Dorna. Τα πρόσφατα ατυχήματα στο Aragon πυροδότησαν αντιδράσεις για τη χρήση του τεχνητού τάπητα στις εξόδους και εισόδους των στροφών με αποτέλεσμα αυτό να είναι το βασικό ζήτημα συζήτησης. Έπειτα από εισηγήσεις του Valentino Rossi και των υπολοίπων η Dorna με τη FIM αποφάσισαν σταδιακά να αφαιρέσουν τον τάπητα από τα επικίνδυνα σημεία προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα όπως εκείνα του Aragon.

  Φυσικά η Dorna ήταν εκείνη που αποφάσισε την τοποθέτηση αυτού του τεχνητού τάπητα, ωστόσο τώρα αλλάζει την απόφασή της και πηγαίνει προς διαφορετική πορεία. Το ερώτημα είναι πλέον τι θα μπει στη θέση του τάπητα για να αποτρέψει τους αναβάτες από το να ξεπερνούν τα όρια της πίστας και να κερδίσουν χώρο; Κάποιοι είπαν να μπει καυτή λάβα όπως στο Mario Karts, κάποιοι άλλοι είπαν να μπουν κροκόδειλοι με όπλα λέιζερ… και όπως καταλαβαίνετε οι ατάκες δεν σταμάτησαν να διαδέχονται η μία την άλλη στο διαδίκτυο. Το πιο λογικό το είπε ο Jorge Lorenzo πάντως που είναι να ψηλώσουν λίγο τα κερμπ, ωστόσο και αυτό δεν είναι ιδανικό καθώς η εμπειρία από την Indianapolis έχει αποδείξει το αντίθετο. Το πιθανότερο πάντως είναι να μπει κομμάτι ασφάλτου στα σημεία εκείνα και απλά ο Αλυτάρχης θα έχει περισσότερη δουλειά με εκείνους που θα παρανομούν.

  Η Επιτροπή GP πάντως συζήτησε και τους flag-to-flag αγώνες και αποφασίστηκε να υπάρξουν προτάσεις βελτίωσης της παρούσας διαδικασίας και όχι να υπάρξει αλλαγή στον κανονισμό όπου οι αναβάτες μπορούν να αλλάξουν μοτοσικλέτα σε περίπτωση βροχής.

  Σχόλια

  Σχόλια