Βίοι αντίθετοι στη Ferrari, πάλι

Ο Fernando Alonso έφερε ψηλά την Ferrari στο FP2 του Ρωσικού GP σημειώνοντας τον 3ο ταχύτερο χρόνο 8 δέκατα μακριά από τον Lewis Hamilton που ήταν στην κορυφή. Ο χρόνος του Ισπανού σημειώθηκε στα τελευταία λεπτά της περιόδου σε ένα stint 9 γύρων, κάτι που υποδεικνύει ότι η Ferrari του είχε αρκετά καύσιμα. Ο Alonso δήλωσε ότι το κυρίως μέρος της δουλειάς του σήμερα ήταν να μάθε την πίστα.

Είναι ασυνήθιστη πίστα. Με εντυπωσίασαν τα καλά επίπεδα πρόσφυσης, κάτι που δεν συνηθίζεται σε μια εντελώς νέα πίστα. Αυτό με βοήθησε να νοιώσω άνετα από τον πρώτο γύρο και να ολοκληρώσουμε την πιο σημαντική δουλειά, η οποία ήταν να μάθουμε την πίστα. Δουλέψαμε πολύ πάνω στο set-up και ανακαλύψαμε ότι οι δύο γόμες των ελαστικών έχουν περίπου την ίδια συμπεριφορά. Η πίστα απαιτεί πολλά από τα φρένα αλλά αυτό μπορεί να βελτιωθεί για τις κατατακτήριες.

Για μία ακόμα φορά ο Kimi Raikkonen δεν κατάφερε να κινηθεί στα επίπεδα του team-mate του με το εμπρός μέρος της Ferrari του να τον εμποδίζει να πιέσει όπως εκείνος θέλει.

Η πρώτη ημέρα πέρασε μαθαίνοντας την πίστα, η οποία μου αρέσει. Παρόλο που είναι καινούργια η πρόσφυση είναι καλή. Επικεντρωθήκαμε στην αξιολόγηση των ελαστικών και είδαμε ότι και οι δύο γόμες χρειάζονται αρκετό χρόνο για να φτάσουν στο μέγιστο της απόδοσής τους. Αυτό είναι κάτι που δεν συνηθίζεται, ιδίως για την μαλακή γόμα. Προσπαθώντας να έχουμε μια πιο καθαρή εικόνα πάνω σε αυτό περιμέναμε στα pit ώστε οι συνθήκες της πίστας να βελτιωθούν. Δυστυχώς κι εδώ δεν ένοιωσα άνετα με το εμπρός μέρος το οποίο δεν μου επέτρεψε να ολοκληρώσω έναν καλό γύρο. Τώρα θα προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση ώστε να μπορέσω να πάρω τα μέγιστα από το μονοθέσιο.

Σχόλια

Σχόλια