Η Marussia με ένα μονοθέσιο στη Ρωσία

Η Marussia προς ένδειξη σεβασμού στον Jules Bianchi θα αγωνιστεί με ένα μονοθέσιο στο Ρωσικό Grand Prix. Οι μηχανικοί της ομάδας μετά το τραγικό ατύχημα του Γάλλου στη Suzuka ετοίμασαν ένα νέο μονοθέσιο και η ομάδα δήλωσε τον Alexander Rossi για το Sochi αλλά τελικά επέλεξαν να αγωνιστούν μόνο με τον Max Chilton. Το μονοθέσιο του Bianchi θα παραμείνει στο γκαράζ της ομάδας με τα λογότυπα του Γάλλου. Η ομάδα υποχρεούται με συμβόλαιο να έχει δύο μονοθέσια σε κάθε GP αλλά μετά από συζητήσεις με τον Bernie Ecclestone βρέθηκε λύση για την τόσο δύσκολη στιγμή που περνά η ομάδα και ολόκληρη η Formula 1.

Το δελτίο Τύπου της Marussia αναφέρει:

Θα αγωνιστούμε με ένα μονοθέσιο κατά τη διάρκεια του Grand Prix στο Sochi ως ένδειξη σεβασμού στον οδηγό μας, Jules Bianchi, ο οποίος είναι στο νοσοκομείο σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Στείλαμε επιστολή στους αγωνοδίκες ενημερώνοντάς τους ότι αποσύρουμε το δεύτερο μονοθέσιο. Παρά την παρουσία του Alexander Rossi στο Sochi, του επίσημου αναπληρωματικού μας οδηγού για το 2014, η ομάδα πιστεύει ακράδαντα ότι η σωστή πορεία κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες είναι να αγωνιστεί μόνο με τον Max Chilton. Οι μηχανικοί του Jules έχουν ετοιμάσει δεύτερο μονοθέσιο το οποίο πέρασε τον τεχνικό έλεγχο και είναι έτοιμο για τον αγώνα. Θα παραμείνει στο γκαράζ κατά τη διάρκεια του 3ημέρου. Η ομάδα υποστηρίζοντας τον Jules και την οικογένειά του θα διατηρήσει τα λογότυπα του Jules #JB17 καθώς ο Jules μπορεί να είναι στην Ιαπωνία αλλά συνεχίζει να αγωνίζεται με τη Marussia.

Ο Chilton δήλωσε: Δεν ξέρω πως να το περιγράψω με λόγια το πόσο με έχει διαλύσει αυτό που έγινε στον Jules. Η υποστήριξη από την οικογένεια της F1 είναι καταπληκτική και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποστηρίξουμε την οικογένεια του Jules σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο 3ήμερο για όλη την ομάδα, αλλά θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε. Θα συνεχίσουμε να προσευχόμαστε για τον Jules.

Σχόλια

Σχόλια