Επίσημο: Η Lotus με Mercedes το 2015

Τελικά μετά από αρκετό καιρό υπομονής και γραφειοκρατίας η Lotus ανακοίνωσε επίσημα ότι από το 2015 και μετά θα αγωνίζεται με τους κινητήρες της Mercedes. Μετά από πολλά χρόνια συνεργασίας με τη Renault η Lotus αλλάζει προμηθευτή και ελπίζει αυτή η κίνηση να τη φέρει ξανά ψηλά στο grid. Η Lotus θα αντικαταστήσει τη McLaren στο πελατολόγιο της Mercedes. Επίσης, πλέον προμηθευτής λιπαντικών και καυσίμων θα είναι η Petronas και όχι η Total. Η Lotus θα συνεχίσει να κατασκευάζει το δικό της κιβώτιο ταχυτήτων και θέλει με την Ε23 να κάνει το πρώτο καλό βήμα στη νέα εποχή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lotus, Matthew Carter, δήλωσε:

Είμαστε ευχαριστημένοι που θα έχουμε μια μακρά συνεργασία με τη Mercedes. Έχουμε σκοπό να επιστρέψουμε στις πρώτες θέσεις και στις νίκες. Θέλουμε να είμαστε δυνατοί ανταγωνιστές και αυτή η νέα συμφωνία είναι ένα βήμα πιο κοντά σε όλα αυτά. Η E23 θα κινείται από τη Mercedes κι αυτό σηματοδοτεί μια νέα εποχή στο Enstone.

Ο Andy Cowell, γενικός διευθυντής του τμήματος κατασκευής κινητήρων F1 της Mercedes, δήλωσε:

Καλωσορίζουμε τη Lotus ως πελάτη της Mercedes για το 2015. Διαθέτει εξαιρετικές εγκαταστάσεις και άρτια τεχνική κατάρτιση. Είμαι σίγουρος ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Το 2014 είδαμε ότι μπορούμε να έχουμε 3 πελατειακές ομάδες μαζί με την εργοστασιακή μας ομάδα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που θα συνεχιστεί αυτό και το 2015.

Σχόλια

Σχόλια