Ο Alonso καλεί σε εξέταση του θέματος των κλειστών cockpit

Η Formula 1 βρίσκεται στη Ρωσία και το κυρίως θέμα προς συζήτηση στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ήταν η ασφάλεια και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Το ατύχημα του Jules Bianchi στο Ιαπωνικό GP επανέφερε τη συζήτηση για κλειστά cockpit. Οι οδηγοί ρωτήθηκαν σχετικά, με τον Fernando Alonso να απαντά πως πρέπει, τουλάχιστον, να γίνουν δοκιμές και να εξεταστεί αναλυτικά η ιδέα.

Τείνω να συμφωνήσω στο ότι πρέπει, τουλάχιστον, να ελέγξουμε και να δοκιμάσουμε την ιδέα των κλειστών cockpit. Είμαστε στο 2014, έχουμε την τεχνολογία, έχουμε αεροπλάνα και τόσα άλλα επιτυχημένα παραδείγματα, οπότε γιατί να μην το σκεφτούμε; Όλα τα τελευταία μεγάλα ατυχήματα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό τα τελευταία χρόνια έχουν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι. Ίσως λοιπόν σε αυτό το τμήμα να μην έχουμε εξελίξει πολύ την ασφάλεια. Ακόμα και στη δική μου περίπτωση, το 2012 στο Spa, θα μπορούσα να είχα πεθάνει στην πρώτη στροφή αν το μονοθέσιο είχε περάσει 10 εκατοστά πιο κοντά στο κεφάλι μου. Αν υπάρχει η τεχνολογία, και είναι δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο τότε δεν θα απέρριπτα τα κλειστά cockpit.

Ο Felipe Massa συμφώνησε απόλυτα με τον Alonso αλλά πολύ σωστά επισήμανε ότι στο ατύχημα του Bianchi δεν είναι σίγουρο αν θα βοηθούσε την κατάσταση.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Fernando, θα ήταν ενδιαφέρον να δοκιμάσουμε και να δούμε τι μπορεί να γίνει. Σίγουρα στο δικό μου ατύχημα θα βοηθούσε, στο ατύχημα του Jules δεν ξέρω.

Από την άλλη ο Sebastian Vettel κι ο Jenson Button μίλησαν και για τη φύση της F1 λέγοντας πως μια τόσο ριζική αλλαγή θα άλλαζε κατά κάποιο τρόπο τον χαρακτήρα του θεσμού.

Ο Vettel δήλωσε:

Έχω ανάμικτα συναισθήματα. Ο θεσμός της F1 ήταν εξαρχής με μονοθέσια και ανοιχτά cockpit, κι αυτό τον κάνει πολύ ξεχωριστό. Από την άλλη όμως, όπως είπε κι ο Fernando, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να εξετάσουμε το κλειστό cockpit.

Ο Button δήλωσε:

Με το κλειστό cockpit υπάρχουν θετικά από την άποψη της ασφάλειας, όμως αυτή είναι η F1. Ήταν έτσι από την αρχή οπότε μιλάμε για μια τεράστια αλλαγή του σπορ.

Σχόλια

Σχόλια