Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση του Bianchi

Μετά από περίπου δύο 24ωρα από το ατύχημα του Jules Bianchi στο Ιαπωνικό Grand Prix, όταν έπεσε στο πίσω μέρος του γερανού που μετέφερε το μονοθέσιο του Adrian Sutil, έχουμε το πρώτο επίσημο ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του. Η Marussia έβγαλε το παρακάτω δελτίο Τύπου στο site της το οποίο αναφέρει ότι ο Γάλλος βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Ο Bianchi μετά το χτύπημα στο κεφάλι υπέστη μια διάχυτη νευραξονική βλάβη. Είναι μια πρώτη πολύ γενική εικόνα. Επίσης δεν γίνεται αναφορά σε πιο συγκεκριμένη βλάβη και στην κλινική του κατάσταση. Είναι μόλις 48 ώρες μετά το χτύπημα και είναι πραγματικά πολύ νωρίς. Μαζί με τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου Mie ο Bianchi έχει στο πλευρό του, τους Gerard Saillant και Alessandro Frati. Ο Saillant παρακολουθούσε τον Michael Schumacher κι ο Frati πήγε στην Ιαπωνία μετά από αίτημα της Ferrari.

Διάχυτη αξονική βλάβη είναι μία διεργασία δευτερογενούς βλάβης που αφορά την λευκή ουσία. Μπορεί να εξελίσσεται σε διάστημα ημερών. Τραύμα σε μικρά αγγεία του παρεγχύματος οδηγεί σε οίδημα, πετέχειες και θλάσεις. Ρήξη γεφυρικών φλεβών μπορεί να προκαλέσει υποσκληρίδια αιματώματα ενώ επισκληρίδια αιματώματα είναι αποτέλεσμα ρήξης της μέσης μηνιγγικής αρτηρίας.

Το δελτίο Τύπου της Marussia αναφέρει:

Η ακόλουθη δήλωση παρέχεται από την οικογένεια του Jules Bianchi, σε συνδυασμό με το Γενικό Νοσοκομείο Mie και δημοσιεύεται για λογαριασμό τους από την Marussia. Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για την οικογένειά μας, αλλά τα μηνύματα υποστήριξης και αγάπης για το Jules από όλο τον κόσμο είναι μεγάλη παρηγοριά για εμάς. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή εκτίμησή μας. Ο Jules παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Mie. Υπέστη μια διάχυτη νευραξονική βλάβη και βρίσκεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Οι ιατροί στο νοσοκομείο του παρέχουν την καλύτερη δυνατή θεραπεία φροντίδα. Είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα έχουν κάνει για τον Jules μετά το ατύχημά του. Είμαστε επίσης ευγνώμονες για την παρουσία του καθηγητή Gerard Saillant, Πρόεδρος της Ιατρικής Επιτροπής της FIA, και τον καθηγητή Alessandro Frati, Νευροχειρουργός του Πανεπιστημίου La Sapienza της Ρώμης, ο οποίος έχει ταξιδέψει στην Ιαπωνία κατόπιν αιτήματος της Ferrari. Έφτασαν στο νοσοκομείο σήμερα και συναντήθηκαν με το ιατρικό επιτελείο που είναι υπεύθυνο για τον Jules προκειμένου να ενημερωθούν πλήρως για την κλινική κατάσταση του, ώστε να είναι σε θέση να συμβουλεύσουν την οικογένεια. Οι καθηγητές Saillant και Frati αναγνωρίζουν την εξαιρετική φροντίδα που παρέχεται από το Μίε και θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους Ιάπωνες συναδέλφους τους. Το νοσοκομείο θα συνεχίσει να παρακολουθεί και να θεραπεύει τον Jules. Περαιτέρω ιατρικές ενημερώσεις θα παρέχονται όταν υπάρχει λόγος.

Σχόλια

Σχόλια