2ος ο Πίππος στα Μέγαρα με την Panigale

  Ο Πρωταθλητής Λευτέρης Πίππος με την Ducati Panigale 1199 της ομάδας KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM, ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου

  Δελτίο Τύπου

  Ο Πρωταθλητής Λευτέρης Πίππος με την Ducati Panigale 1199 της ομάδας KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM, ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου, στον 4ο Αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών, που έγινε στην πίστα των Μεγάρων. Ο Πίππος με εκρηκτική εκκίνηση από τη 2η σειρά της κορυφαίας κατηγορίας Superstock, έστριψε 1ος και διατήρησε την πρωτοπορία του αγώνα για 10 γύρους, παρά την πίεση αρχικά του Συνιώρη και μετά του Γκιζίνου που πέρασε μπροστά και τελικά κέρδισε τον αγώνα. Ο οδηγός της 1199 “έγραψε” τον πολύ καλό χρόνο 58.236 που αποτελεί προσωπικό του ρεκόρ, αλλά λίγο αργότερα αντιμετώπισε πρόβλημα φυσικής κατάστασης με τον τραυματισμένο του ώμο, που δεν τον άφησε να έχει τη διάρκεια που θα ήθελε. Σε συνδυασμό όμως με την πτώση του Συνιώρη μείωσε σημαντικά τη διαφορά στη βαθμολογία του πρωταθλήματος που τώρα ανέρχεται στους 17 βαθμούς, 82 έναντι 65 και έτσι όλα θα κριθούν στον διπλό τελευταίο αγώνα της χρονιάς στις Σέρρες, στα τέλη Οκτωβρίου.
  Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπασταύρου έκανε μια μέτρια εκκίνηση και βρέθηκε να παλεύει για την 5η θέση του αγώνα, έχοντας πετύχει τον 4ο ταχύτερο γύρο. Μετά από μια έξοδο που είχε στο φρενάρισμα στο τέλος της μεγάλης ευθείας της πίστας, αντιμετώπισε προβλήματα πρόσφυσης στον πίσω τροχό και σταδιακά υποχώρησε στην 11η θέση.

  ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΙΠΠΟΣ 2ος, 65β. 2ος βαθμολογίας
  Έκανα μια πολύ καλή εκκίνηση και οδήγησα καλά στο ξεκίνημα του αγώνα. Με την ομάδα μου βρήκαμε τις σωστές ρυθμίσεις στην Panigale 1199 και οι χρόνοι μας ήταν πολύ καλοί. Όμως σχετικά νωρίς τα δυνατά φρεναρίσματα της πίστας κούρασαν τον ώμο μου, που χρειάζεται εγχείρηση για να επανέλθει πλήρως, μετά από ένα πρόσφατο τραυματισμό μου. Ευτυχώς όταν πέρασε μπροστά ο Άρης (Γκιζίνος) είχα αρκετή διαφορά από τον 3ο και έτσι κράτησα άνετα την 2η θέση. Σε συνδυασμό με την πτώση του Σάκη (Συνιώρη), όλα θα κριθούν στις Σέρρες, σε μια πίστα που δεν είναι τόσο κουραστική και μάλιστα ταιριάζει περισσότερο στην μοτοσυκλέτα μας, αφού είναι αρκετά ανοιχτή και θα επιτρέψει στην Panigale να βγάλει την δύναμη που διαθέτει.

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ 11ος, 50β. 5ος βαθμολογίας
  “Πάλευα για την 5η θέση κι επειδή είχα κάποια προβλήματα στις εξόδους των στροφών, προσπαθούσα να κερδίσω ότι γινόταν στα φρένα. Έκανα όμως το λάθος στο τέλος της ευθείας κι έχασα πολύτιμο χρόνο και μαζί το ρυθμό μου. Η 11η θέση δεν με αντιπροσωπεύει και τώρα θα προσπαθήσω στις Σέρρες να επανέλθω στο βάθρο”.

  ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΚΗΣ Team Manager
  “Είμαστε ευχαριστημένοι με την 2η θέση του Λευτέρη Πίππου και με το γεγονός ότι ο χρόνος ταχύτερου γύρου που έκανε( 58,2) είναι πολύ καλός και δείχνει ότι η Ducati Panigale 1199 είναι ανταγωνιστική ακόμη και σε κλειστές πίστες, παρόλο που εδώ δυσκολευόταν να βάλει κάτω την περίσσια δύναμη που διαθέτει. Το πρωτάθλημα είναι “ανοικτό” στους δύο τελευταίους αγώνες και η ομάδα θα δουλέψει με στόχο τη νίκη στις Σέρρες.
  Ο Γιώργος Παπασταύρου αντιμετώπισε δυσκολίες στον αγώνα αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις στους αγώνες των Σερρών.

  Σχόλια

  Σχόλια