Ράλι Γαλλίας: Επιτέλους!

  Ο Jari-Matti Latvala κατέκτησε την παρθενική του νίκη σε ασφάλτινο ράλι κατακτώντας το Ράλι Γαλλίας. Ο Φινλανδός στον εντός έδρας αγώνα του team-mate του και αντίπαλού του, Sebastien Ogier, νίκησε και μείωσε τη διαφορά στο πρωτάθλημα οδηγών. Ο Andreas Mikkelsen συμπλήρωσε το 1-2 της Volkswagen με την 2η θέση, σχεδόν 45 δευτερόλεπτα πίσω. Στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Kriss Meeke φέρνοντας για μια ακόμα φορά ψηλά τη Citroen.

  Ο Latvala πήρε τα ηνία του ράλι την πρώτη ημέρα επωφελούμενος τα προβλήματα του Ogier. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Φινλανδός δεν είχε αντίπαλο, παρά μόνο τον κακό του εαυτό. Αυτή τη φορά όμως τα κατάφερε και νίκησε τον… κακό Jari με αποτέλεσμα να πάρει μια σημαντική νίκη.

  O Mikkelsen όσο κι αν πίεσε δεν κατάφερε να κρατηθεί κοντά στον Latvala. Από τα μισά του ράλι και μετά επικεντρώθηκε στο να κρατήσει την 2η θέση καθώς ο Meeke ήταν γρήγορος. Τελικά τα κατάφερε και ισοφάρισε το καλύτερό του αποτέλεσμα στο WRC.

  Στην 4η θέση της γενικής τερμάτισε ο Dani Sordo ο οποίος επωφελήθηκε από την εγκατάλειψη του Robert Kubica. Ο Πολωνός δεν τα κατάφερε να μείνει στο δρόμο και για μία ακόμα φορά πέταξε στα σκουπίδια μια πολύ καλή ευκαιρία για ένα δυνατό αποτέλεσμα. Ο Kubica έκανε λάθος και έχασε τον έλεγχο του Ford Fiesta WRC στην Power Stage με αποτέλεσμα να πέσει σε ένα χαντάκι. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν στην 4η θέση της γενικής και ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει το καλύτερο αποτέλεσμα στην καριέρα του στο WRC. Όμως δεν τα κατάφερε.

  Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Hirvonen, Evans, Ostberg, Neuville, Bouffier και Prokop.

  Ο Ogier ήταν για μία ακόμα ημέρα πολύ γρήγορος κατακτώντας τους 3 βαθμούς της Power Stage κι έτσι μείωσε λίγο τη ζημιά. Μετά το Ράλι Γαλλίας ο Ogier προηγείται με 27 βαθμούς του Latvala και απομένουν δύο ακόμα σταθμοί, σε Ισπανία και Μ. Βρετανία.

  Το πρωτάθλημα συνεχίζεται με το Ράλι Ισπανίας στις 23-26 Οκτωβρίου.

  Αποτελέσματα

  Βαθμολογία

  Σχόλια

  Σχόλια