Σε κρίσιμη κατάσταση ο Bianchi (upd)

Δυστυχώς το Ιαπωνικό Grand Prix μας επιφύλασσε άσχημο τέλος με τον Jules Bianchi να βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Mie με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και χειρουργείται. Ο Γάλλος έχασε τον έλεγχο της Marussia στη στροφή Dunlop κι έπεσε πάνω στον γερανό που μετέφερε τη Sauber του Adrian Sutil.

Ενημέρωση, 7/10, 17:40: Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση του Bianchi. Η ενημέρωση για την υγεία του άτυχου Γάλλου θα συνεχτιστεί από το Motornews αλλά όχι μέσα από αυτό το άρθρο. Όταν θα υπάρχουν νέα θα αναρτώνται στη σελίδα ως ξεχωριστό θέμα.

Ενημέρωση, 7/10, 16:19: Το Sky Sports αναφέρει ότι ο Bianchi έχει υποβληθεί σε μία και μόνο επέμβαση, αυτή αμέσως μετά το ατύχημα η οποία κράτησε περίπου 3 ώρες.

Ενημέρωση, 7/10, 12:06: Η FIA ξεκινά έρευνα για το ατύχημα του Bianchi με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Jean Todt, να ζητά πλήρη αναφορά του συμβάντος από τον Charlie Whiting

Ενημέρωση, 7/10, 11:11: Στην Ιαπωνία έφτασε και η μητέρα του Bianchi. Οι γονείς του Γάλλου είχαν την ευκαιρία να δουν τον γιο τους από κοντά, καθώς μέχρι χθες δεν επιτρεπόταν να μπει κανείς στο δωμάτιο που νοσηλεύεται. Ο πατέρας του Bianchi δήλωσε off the record στο Sky Sports ότι θέλει και την γνώμη του καθηγητή Gerard Saillant ο οποίος παρακολουθούσε τον Michael Schumacher. Ο καθηγητής βρίσκεται σήμερα στην Ιαπωνία.

Ενημέρωση, 7/10, 11:03: O Matteo Bonciani, εκπρόσωπος Τύπου της FIA αναφέρει ότι η κατάσταση του Bianchi παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή. Μέσα στην ημέρα αναμένουμε και επίσημη ενημέρωση.

Ενημέρωση, 6/10, 22:13: Η κατάσταση του Jules Bianchi παραμένει κρίσιμη, άλλο ένα δύσκολο βράδυ για τον άτυχο Γάλλο, ας ελπίσουμε ότι αύριο θα έχουμε θετικά νέα.

Ενημέρωση, 6/10, 17:45: Κυκλοφόρησε ένα video στο διαδίκτυο, το οποίο αρνούμαστε να το δημοσιεύσουμε όπως και κάθε φωτογραφία γύρω από το ατύχημα του Bianchi, που δείχνει το ατύχημα του άτυχου Γάλλου από την κάμερα ενός θεατή. Είναι πραγματικά ανατριχιαστικό! Ο Γάλλος καρφώθηκε πλαγιομετωπικά κάτω από τον γερανό με πολλά χιλιόμετρα. Σε εκείνο το σημείο τα μονοθέσια στρίβουν με 200χλμ/ώρα. Η σύγκρουση ήταν τόσο βίαιη που ανασήκωσε τον γερανό και έριξε τη Sauber κάτω. Η Marussia θα μπορούσε να είχε χτυπήσει κάποιον από τους ανθρώπους της πίστας πολύ άσχημα. Ακόμα και η Sauber που έπεσε από τον γερανό θα μπορούσε να χτυπήσει τον άνθρωπο που ήταν μπροστά από τον γερανό και βοηθούσε στην απομάκρυνση του μονοθεσίου.

Ενημέρωση, 6/10, 17:31: Δεν υπάρχει κάτι νεότερο σχετικά με την κατάσταση του Bianchi, κάποια στιγμή μέσα στην ημέρα ίσως υπάρξει ανακοίνωση, ίσως και όχι. Ο καθηγητής Gerard Saillant, ο οποίος παρακολουθούσε τον Michael Schumacher φτάνει στο πλευρό του Bianchi την Τρίτη 7/10.

Ενημέρωση, 6/10, 10:29: Η πρώτη επίσημη ενημέρωση έρχεται από τη Marussia η οποία ζητά υπομονή και κατανόηση.

Μετά το ατύχημα του Jules Bianchi κατά τη διάρκεια του Ιαπωνικού Grand Prix στη Suzuka χθες, η Marussia, αναγνωρίζει το τεράστιο ξέσπασμα υποστήριξης και αγάπης για τον Jules και την ομάδα σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή.

Όσον αφορά την ανακοίνωση των πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση του Jules θα καθοδηγείται από τις επιθυμίες της οικογένειας Bianchi. Μαζί με την φροντίδα του Jules θα παραμείνει προτεραιότητα μας. Ως εκ τούτου, θα θέλαμε να ζητήσουμε την υπομονή και την κατανόηση όσον αφορά την περαιτέρω ενημέρωση. Η ενημέρωση θα γίνει σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Mie όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Οι εκπρόσωποι της Marussia και της Ferrari θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για να υποστηρίξουν τον Jules και την οικογένεια του.

Ενημέρωση, 6/10, 9:05: Σύμφωνα με το Sky Sports News ο Bianchi αναπνέει με μηχανική υποστήριξη και όχι μόνος του. Επίσης αναφέρει ότι δεν χρειάστηκε δεύτερη επέμβαση όπως έλεγε χθες το βράδυ το RMC. Υπάρχει σύγχηση στις πληροφορίες που έρχονται για την κατάσταση του Γάλλου κι ακόμα δεν έχουμε καμία επίσημη ανακοίνωση απο FIA ή το νοσοκομείο Mie.

Ενημέρωση, 6/10, 00:16: Ο γαλλικός Τύπος αναφέρει ότι ο Bianchi χρειάζεται νέα επέμβαση διότι υπάρχει νέα αιμορραγία. Ακόμα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή και να στέλνουμε θετικές σκέψεις στον νεαρό Γάλλο.

Νωρίτερα βγήκε η είδηση ότι ο Bianchi βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και αναπνέει μόνος του, χωρίς μηχανική υποστήριξη. Αν αυτό ισχύει είναι θετικό, σύμφωνα με τον Gary Hartstein. Ο Αμερικανός είναι πρώην ιατρός της F1, ο οποίος έχει δώσει πολλές πληροφορίες για την κατάσταση του Michael Schumacher, όταν βρισκόταν στην εντατική.

Ο Hartstein μεταξύ άλλων αναφέρει:

Αν πραγματικά ο Jules έχει βγει από το χειρουργείο και αναπνέει μόνος του, τότε αυτό είναι σημαντικό διότι υποδεικνύει το πόσο σίγουροι είναι οι ιατροί για τη νευρολογική του κατάσταση. Για να γίνει αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά σταθερή. Αν όντως ισχύει είναι θαυμάσια νέα.

Η ημέρα που πέρασε, Κυριακή 5/10, είναι από αυτές που δεν θες να ξανάρθουν, καθώς εκτός από το ατύχημα του Bianchi είχαμε και τον θάνατο του Andrea de Cesaris, μετά από ατύχημα με μοτοσυκλέτα στη Ρώμη. Ο Ιταλός πρώην οδηγός της F1 σκοτώθηκε στα 55 του χρόνια.

Ενημέρωση, 18:43: Όλα δείχνουν πως σήμερα δεν θα έχουμε κάποια επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση του Bianchi. Ίσως υπάρξει πληροφόρηση το πρωί της Δευτέρας για την Ιαπωνία, δηλαδή μερικές ώρες μετά τα μεσάνυχτα Ελλάδας.

Οι ανεπίσημες πληροφορίες λένε ότι ο Γάλλος βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και αναπνέει μόνος του, χωρίς μηχανική υποστήριξη. Το πρώτο 24ωρό μετά από τραύμα στο κεφάλι είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Επίσης υπάρχουν αναφορές ότι το αιμάτωμα είναι αρκετά εκτεταμένο.

Η σύγκρουση με τον γερανό ήταν σφοδρή, υπολογίζεται ότι έχει ξεπεράσει τα 50g. Το airbox και το roll hoop πάνω από το κεφάλι του Bianchi διαλύθηκαν. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά για τον 25χρονο Γάλλο.

Ενημέρωση, 17:41: Ίσως τελικά να μην υπάρξει ιατρικό ανακοινωθέν σήμερα, παρόλα αυτά περιμένουμε κάποια επίσημη ενημέρωση είτε από τη FIA είτε από τη Marussia.

Ενημέρωση, 17:37: Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι η εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι του Bianchi είναι εκτεταμένη και πως πλέον έχει μεταφερθεί στην εντατική μονάδα θεραπείας. Οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες.

Ενημέρωση, 17:29: Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση, λογικά δεν θα αργήσει το ιατρικό ανακοινωθέν από Γενικό Νοσοκομείο Mie.

Ενημέρωση, 16:30: Η L’Equipe αναφέρει ότι η χειρουργική επέμβαση του Bianchi ολοκληρώθηκε και δεν χρειάζεται αναπνευστική υποστήριξη

Ενημέρωση, 16:01: Ο Sutil εξήγησε τον λόγο που έχασε τον έλεγχο της Sauber, πολύ πιθανόν το ίδιο να συνέβη και στον Bianchi.

Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Στο τέλος είχαμε περισσότερη βροχή και παράλληλα σκοτείνιαζε. Η ορατότητα μειωνόταν και αυτή η στροφή είναι πολύ δύσκολη. Δεν ήταν εύκολο να δεις τις λακκούβες με νερό, γι’ αυτό έχασα τον έλεγχο του μονοθεσίου. Όταν το έχασα, πραγματικά ξαφνιάστηκα δεν το περίμενα.

O Rob Smedley της Williams είπε:

Προς το τέλος ήταν πολύ σκοτεινά. Μπορώ να πω ότι στα 15 χρόνια μου στην F1 ήταν ένας από τους πιο σκοτεινούς αγώνες που έχω δει.

Ενημέρωση, 15:55: Όλοι οι οδηγοί βρίσκονται στο πλευρό του Bianchi, στο Γενικό Νοσοκομείο Mie, όπως και αρκετοί επικεφαλής ομάδων

Ενημέρωση, 15:46: Στο twitter έχουν κυκλοφορήσει οι πρώτες κοντινές φωτογραφίες με το ατύχημα του Bianchi. Σε αυτές φαίνεται ότι λείπει ολόκληρο το roll hoop που βρίσκεται πίσω και πάνω από το κεφάλι του οδηγού. Επίσης φαίνεται ότι όλο το πίσω μέρος, πτέρυγα, κάλυμμα κινητήρα έχουν χωθεί κάτω από τον γερανό.

Ενημέρωση, 15:07: Η επίσημη ανακοίνωση της FIA για το ατύχημα του Bianchi. Εν αναμονή του ιατρικού ανακοινωθέντος από το Γενικό Νοσοκομείο Mie. Ο Bianchi παραμένει στο χειρουργείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Στον 42ο γύρο ο Adrian Sutil έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και με τετ-α-κε έπεσε στη μπαριέρα της στροφής 7. Οι άνθρωποι της πίστας έβγαλαν κίτρινες σημαίες πριν τη στροφή ώστε να προειδοποιήσουν τους οδηγούς για το ατύχημα. Ο γερανός ξεκίνησε τη διαδικασία απομάκρυνσης του μονοθεσίου ώστε να το μεταφέρει σε ασφαλές σημείο πίσω από τις μπαριέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ο Jules Bianchi έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και έπεσε στο πίσω μέρος του γερανού.

Αμέσως οι άνθρωποι της πίστας ενημέρωσαν ότι υπήρχε τραυματισμός οδηγού και το ιατρικό επιτελείο μαζί με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας βγήκαν στην πίστα. Στη συνέχεια ακολούθησε και ασθενοφόρο. Οι ιατροί έβγαλαν τον οδηγό από το μονοθέσιο και τον μετέφεραν στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Mie.

Η αξονική τομογραφία έδειξε ότι υπέστη σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και αυτή τη στιγμή χειρουργείται. Στη συνέχεια θα μετακινηθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Το Γενικό Νοσοκομείο Mie θα βγάλει ιατρικό ανακοινωθεί μόλις υπάρξουν πληροφορίες.

Ενημέρωση, 14:24: Η FIA επιβεβαίωσε πως ο Bianchi έχει σοβαρό τραύμα στο κεφάλι και χειρουργείται. Αμέσως μετά το χειρουργείο θα μεταφερθεί στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Mie.

Ενημέρωση, 13:46: Ο πατέρας του Bianchi μιλώντας στον γαλλικό Τύπο δήλωσε ότι ο οδηγός της Marussia βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και χειρουργείται. Νωρίτερα ο Mika Salo είχε δηλώσει ότι ο Bianchi φέρει τραύμα στο κεφάλι.

Ενημέρωση, 13:32: O Felipe Massa μαζί με τον Marco Mattiacci αλλά και άλλους ανθρώπους της F1 βρίσκονται στο Νοσοκομείο Mie όπου νοσηλεύεται ο Bianchi. Ο Massa δήλωσε ότι φώναζε στον ασύρματο, λίγους γύρους πριν το ατύχημα, ότι ήταν επικίνδυνα και πως έπρεπε να διακόψουν τον αγώνα.

Ενημέρωση, 13:23: Η ιαπωνική αστυνομία βρίσκεται στην πίστα της Suzuka και συλλέγει ότι απέμεινε από το μονοθέσιο του Bianchi. Δεν υπάρχει ακόμα κάτι νεότερο για την κατάσταση της υγείας του.

Ενημέρωση, 13:11: Ο Jenson Button όταν πέρασε από το σημείο του ατυχήματος ξαφνιάστηκε από τη ζημιά που είχε υποστεί η Marussia.

Ελπίζουμε ο Jules να είναι καλά, οι σκέψεις μας είναι μαζί του. Ήταν ένα άσχημο ατύχημα, ένα από αυτά που ελπίζεις να μην συμβούν ποτέ στην F1. Είδα τη Marussia πίσω από τον γερανό και ξαφνιάστηκα από το πόσο μεγάλη ζημιά είχε.

Ενημέρωση, 13:00: Η κατάσταση του Bianchi δείχνει να είναι πολύ σοβαρή με τους ανθρώπους της F1 να κατευθύνονται στο Νοσοκομείο Mie όπου βρίσκεται ο Γάλλος. Το νοσοκομείο βρίσκεται περίπου 15χλμ από την πίστα. Η Marussia μετά τη σύγκρουση με τον γερανό έχει σοβαρές ζημιές στο roll hoop, το οποίο είναι πάνω από κεφάλι του οδηγού. Το cockpit ευτυχώς δεν έχει καμία ζημιά, όμως από τις φωτογραφίες μπορούμε να υποθέσουμε, και μόνο να υποθέσουμε, ότι ο Bianchi έπεσε με το πλάι κάτω από τον γερανό.

Ενημέρωση, 12:13: Ο Sutil δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Bianchi είχε το ίδιο ατύχημα με εκείνον, μόνο που στο ατύχημα του Γάλλου υπήρχε και ο γερανός στο σημείο.

Έχασα τον έλεγχο με υδρολίσθηση καθώς η βροχή δυνάμωνε. Έναν γύρο μετά με κίτρινες σημαίες ο Jules έκανε τετ-α-κε όπως κι εγώ. Πάνω κάτω ήταν το ίδιο ατύχημα, αλλά με διαφορετικό αποτέλεσμα. Ο γερανός είχε βγει για να πάρει το μονοθέσιό μου και τότε έγιναν όλα.

Ο υπεύθυνος Τύπου της FIA, Matteo Bonciani, δήλωσε:

Ο οδηγός δεν έχει τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο και όχι με ελικόπτερο καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν το επέτρεπαν. Θα ακολουθήσει ενημέρωση, προς το παρόν δεν μπορούμε να πούμε τίποτα.

Το ελικόπτερο μπορούσε να πετάξει αλλά για ιατρικούς λόγους επιλέχθηκε το ασθενοφόρο.

Κάνετε συχνά refresh στο άρθρο, καθώς θα ανανεώνεται με νεότερα όταν υπάρχουν.

Σχόλια

Σχόλια