Ανάμικτα συναισθήματα στη Ferrari

Η Ferrari είχε άλλο ένα δύσκολο Σάββατο με τον Fernando Alonso να φέρνει την F14T στη γνώριμη 5η θέση και τον Kimi Raikkonen να αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα και να αρκείτε με τη 10η θέση. Ο Φινλανδός είχε προβλήματα με τον κινητήρα του στο FP3 κι έτσι δεν κατάφερε να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις κατατακτήριες. H Ferrari χρειάστηκε να αλλάξει κινητήρα στον Kimi βάζοντάς του παλιότερο για να μη δεχθεί ποινή, ο οποίος όμως είχε μειωμένη απόδοση. Την Κυριακή ο τυφώνας μπορεί να μπερδέψει αρκετά την κατάσταση και η Ferrari θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί.

Ο Alonso δήλωσε:

Εκκινώ συχνά από την 5η θέση, αλλά σήμερα ήταν διαφορετικά, απόλαυσα την οδήγηση τόσο στα γρήγορα όσο και στα αργά κομμάτια. Έχω καλή αίσθηση του μονοθεσίου από την πρώτη στιγμή, όμως, ο τυφώνας που πλησιάζει δυσκολεύει την κατάσταση. Δεν γνωρίζω τι να περιμένω αλλά θα προετοιμαστώ για έναν δύσκολο αγώνα.

Ο Raikkonen δήλωσε:

Σήμερα η απόδοση δεν ήταν καλή, παρόλο που έχω καλή αίσθηση του μονοθεσίου. Δεν μπορέσαμε να λύσουμε τα χθεσινά προβλήματα και στο FP3 έχασα χρόνο λόγω τεχνικών προβλημάτων. Δεν κατάφερα να δοκιμάσω ορισμένες αναβαθμίσεις οι οποίες θα βοηθούσαν στο set-up. Η ομάδα ετοίμασε το μονοθέσιο για τις κατατακτήριες σε πολύ λίγο χρόνο κάνοντας σπουδαία δουλειά. Στο πρώτο κομμάτι δεν είχα καλή ισορροπία κι έτσι δεν μπόρεσα να πιέσω όσο ήθελα. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα κι αύριο ελπίζω σε έναν καλό αγώνα.

Σχόλια

Σχόλια