1η ημέρα Ράλι Γαλλίας: Μόνος του ο Latvala

  Ο Φινλανδός έχει τα ηνία με τον Ogier να αντιμετωπίζει προβλήματα με αποτέλεσμα να είναι 9 λεπτά πίσω

  Ο Jari Matti Latvala ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα του Ράλι Γαλλίας στην κορυφή, βλέποντας τον team-mate του Sebastien Ogier να χάνει πολύτιμο χρόνο, αρχικά από ένα πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων του Polo WRC και στη συνέχεια από την πληγωμένη ανάρτηση. Πίσω από τον Φινλανδό, στη 2η θέση της γενικής, βρέθηκε ο Andreas Mikkelsen και στην 3η ο Kris Meeke.

  Ο Latvala πήρε από νωρίς τα ηνία του ράλι καθώς ο Ogier, στη 2η ΕΔ του ράλι, αντιμετώπισε πρόβλημα με έναν αισθητήρα του κιβωτίου ταχυτήτων και έχασε περισσότερα από 4 λεπτά. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Γάλλος στην 3η ΕΔ του ράλι δέχθηκε ποινή 4ων λεπτών καθώς μπήκε νωρίτερα στην ΕΔ. Μετά το τέλος της 3ης ΕΔ και πριν την 4η ΕΔ του ράλι υπήρχε Service για τα πληρώματα, εκεί η Volkswagen άλλαξε αισθητήρα και κιβώτιο ταχυτήτων στον Ogier κι έτσι στο δεύτερο loop ο Γάλλος πίεσε. Τα προβλήματα όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Η εμπρός αριστερή ανάρτηση έπαθε ζημιά με αποτέλεσμα να πέσει σχεδόν 9 λεπτά πίσω από την κορυφή. Με αυτή την εξέλιξη ο Γάλλος χάνει την ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα μπροστά στους συμπατριώτες του.

  Στην κορυφή οι Latvala και Mikkelsen έδωσαν ωραίες μάχες με τον Φινλανδό στο δεύτερο loop να ανοίγει τη διαφορά του. Για μια ακόμα φορά ο Meeke έφερε ψηλά το Citroen DS3 WRC με γρήγορη και σταθερή οδήγηση. Ο οδηγός της Citroen έχει πίσω του στην 4η θέση τον Dani Sordo αλλά δείχνει να ελέγχει την κατάσταση έχοντας προβάδισμα μισού λεπτού.

  Ο Sordo από την άλλη, έχει πίσω του τους Mads Ostberg (5ος), Mikko Hirvonen (6ος), και Robert Kubica (7ος) οι οποίοι τον πιέζουν και τη 2η ημέρα αναμένεται να δούμε ωραίες μάχες. Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι Bryan Bouffier, Martin Prokop και Elfyn Evans.

  Ο Evans στο πρώτο loop ήταν στην 4η θέση της γενικής αλλά μετά από πρόβλημα στα ηλεκτρικά του Ford Fiesta WRC καθυστέρησε να φτάσει στο Service και δέχθηκε ποινή με αποτέλεσμα να πέσει 10ος. Προβλήματα την πρώτη ημέρα αντιμετώπισε κι ο Thierry Neuville με τον κινητήρα του Hyundai i20 WRC ο οποίος βρίσκεται στην 11η θέση της γενικής.

  Αποτελέσματα 1ης ημέρας

  Σχόλια

  Σχόλια