Η Mercedes ξαφνιάστηκε από το προβάδισμα

Η Mercedes έδειξε, από την πρώτη κιόλας ημέρα του Ιαπωνικού Grand Prix, ότι δεν θα έχει αντίπαλο. Οι Lewis Hamilton και Nico Rosberg έκαναν το 1-2 στις δύο πρώτες περιόδους της Παρασκευής με τη διαφορά -από τους υπόλοιπους- στο FP2 να ξεπερνά το 1 δευτερόλεπτο. Αυτός που κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο ήταν ο Valtteri Bottas με 1,2 δευτερόλεπτα διαφορά. Η κυριαρχία της Mercedes στη Suzuka έχει ξεκινήσει…

Ο Hamilton δήλωσε:

Ξαφνιάστηκα με τη διαφορά από τους υπόλοιπους, φαίνεται πως αλλάζει πολύ από πίστα σε πίστα. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Είναι φανταστικό αυτό που έχει πετύχει η ομάδα. Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο απαιτητικές πίστες όσον αφορά την κάθετη δύναμη και είμαστε εξαιρετικά ανταγωνιστικοί. Στην πρώτη περίοδο το μονοθέσιο δεν ήταν αρκετά καλό αλλά στη συνέχεια με τη μέση γόμα βελτιώθηκε σημαντικά.

Ο Rosberg παρά το ότι έκανε αρκετά λάθη στον γρήγορο γύρο του είναι πολύ ευχαριστημένος με την W05.

Το μονοθέσιο είναι καλό παντού, στον ένα γύρο στα μεγάλα stint, σε όλα. Η ομάδα έχει φέρει ένα σπουδαίο μονοθέσιο, και νομίζω ότι μας βολεύει και η πίστα. Με ξαφνιάζει η διαφορά από τους άλλους αλλά το μονοθέσιο είναι πολύ καλό, όλα είναι θετικά.

Σχόλια

Σχόλια