Ο κινητήρας της Honda F1

Οι Ιάπωνες δημοσίευσαν την πρώτη εικόνα του κινητήρα με τον οποίο επιστρέφουν στην F1

Η Honda δημοσίευσε την πρώτη φωτογραφία του κινητήρα της για τη νέα εποχή στη Formula 1. Η ιαπωνική κατασκευάστρια επιστρέφει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2015 και μαζί με την McLaren θα κάνει τα πρώτα της βήματα στη νέα εποχή των υβριδικών τούρμπο κινητήρων.

Ο Yasuhisa Arai, επικεφαλής του project της Honda, δήλωσε:

Εργαζόμαστε για την επιστροφή της Honda στην F1 η οποία θα γίνει το 2015. Η εξέλιξη του κινητήρα μας γίνεται στις εγκαταστάσεις έρευνας και εξέλιξης (R&D) στο Sakura της Ιαπωνίας. Εκεί μεταφέρθηκε το πρόγραμμα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Εκτός από την διεξαγωγή προσομοιώσεων έχουμε πάει στο επόμενο επίπεδο ολοκληρώνοντας ολοκληρωμένες δοκιμές σε δυναμόμετρο με το τούρμπο και τα συστήματα ανάκτησης της ενέργειας συνδεδεμένα στον κινητήρα. Παράλληλα η βάση μας στην Ευρώπη βρίσκεται στο Milton Keynes της Μ. Βρετανίας βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα του κινητήρα μας ο οποίος βρίσκεται υπό εξέλιξη.

McLaren και Honda ελπίζουν να κάνουν τις πρώτες τους δοκιμές σε πίστα πριν το 2015, κι αυτό ίσως τελικά συμβεί στο Abu Dhabi τον Νοέμβριο μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Σχόλια

Σχόλια