Νέα ελαστικά από τη Michelin στο Ράλι Γαλλίας

    Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι συνεχίζεται το 4ήμερο 2 με 5 Οκτωβρίου στη Γαλλία κι εκεί θα δούμε για πρώτη φορά τα νέα ελαστικά της Michelin. Οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους τα νέα Pilot Sport για το ασφάλτινο ράλι. Οι κορυφαίες ομάδες του WRC θα αγωνιστούν με νέες γόμες, μαλακή και σκληρή. Η νέα μαλακή γόμα S4 έχει αναβαθμιστεί ώστε να αποδίδει καλύτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες και υγρό οδόστρωμα, ενώ η σκληρή γόμα H4 αποδίδει καλύτερα σε υψηλές θερμοκρασίες και στεγνό οδόστρωμα. Τα νέα ελαστικά της Michelin είναι ελαφρύτερα κατά μισό κιλό.

    Η σκληρή γόμα σύμφωνα με τη Michelin αντέχει 10% περισσότερο από την προηγούμενη και η νέα μαλακή γόμα είναι ταχύτερη από την προηγούμενη, ακόμα και με αρκετό νερό στο οδόστρωμα. Με αυτή την αναβάθμιση η Michelin έχει καλύψει τη γκάμα των ελαστικών της καθώς στο Ράλι Φινλανδίας, νωρίτερα μέσα στη χρονιά, είχε φέρει νέα χωμάτινη γόμα, την LTX Force.

    Με αυτή την αλλαγή ελαστικών οι ομάδες στο Ράλι Γαλλίας θα έχουν νέα δεδομένα να επεξεργαστούν κι αυτό μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στην προσέγγιση. Λόγω των διαφορετικών χαρακτηριστικών των ελαστικών ίσως χρειαστούν αλλαγές στο setup των αυτοκινήτων.

    Σχόλια

    Σχόλια