6ο PICK Πάτρας, παράδειγμα προς μίμηση

  Το 6ο PICK Πάτρας ολοκληρώθηκε με μεγάλο νικητή τον κόσμο που γέμισε τα πεζοδρόμια γύρω από την διαδρομή για να παρακολουθήσει το υπερ-θέαμα. Η διοργάνωση όχι μόνο διατήρησε τα στάνταρ που έχει θέσει η ίδια τα τελευταία χρόνια, αλλά ανέβασε κι άλλο τον πήχη. Για δύο ημέρες η δράση δεν σταμάτησε ούτε λεπτό με τον κόσμο να γεμίζει την πλατεία Γεωργίου αλλά και την πόλη της Πάτρας.

  Οι Καλέσης Φίλιππος στην κατηγορία Super, Κύρκος Μίλτο στην κατηγορία DD2, Σαγανάς Στυλιανός στην κατηγορία Senior (ανεπίσημο αποτέλεσμα), Δούβρης Χρήστος στην κατηγορία D Cup και Νταρσύ Αλέξανδρος στην κατηγορία Mini ήταν οι μεγάλοι νικητές στον τελικό του PICK.

  Ας δούμε μία-μία τις κατηγορίες.

  Στην κατηγορία Mini ο ανταγωνισμός ήταν πολύ δυνατός με τις διαφορές εξαιρετικά μικρές. Στις κατατακτήριες δοκιμές ο Αθανασόπουλος Σωτήρης πήρε την pole position μετατρέποντάς την σε νίκη στον ημιτελικό του Σαββάτου. Όμως την Κυριακή δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον  Νταρσύ. Οι δύο τους είχαν μια πολύ όμορφη μάχη μέχρι το τέλος. Το βάθρο των νικητών πίσω από τον Νταρσύ συμπλήρωσαν οι Αθανασόπουλος και Δεβετζόγλου στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

  ntarsy-pick-14-mini

  Στην κατηγορία D Cup ο Δούβρης Φώτης σημείωσε την ταχύτερη επίδοση στις κατατακτήριες δοκιμές. Στον ημιτελικό όμως δεν κατάφερε να την μετατρέψει σε νίκη. Ο Δούβρης Χρήστος ήταν ο απόλυτος άρχων της κατηγορίας νικώντας σε ημιτελικό και τελικό. Το βάθρο στον τελικό συμπλήρωσαν οι Δούβρης Φ. και Τσώνης στο 2 και 3 αντίστοιχα.

  douvris-dcup-pick-14

  Η κατηγορία Senior απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι είναι μία από τις πιο δύσκολες κατηγορίες με σκληρές μάχες και πολλά γκρι σημεία. Στις κατατακτήριες δοκιμές ταχύτερος ήταν ο Γουλιώνης Αλέξανδρος, όμως στον ημιτελικό εγκατέλειψε στους πρώτους γύρους. Νικητής του ημιτελικού ήταν ο Σαγανάς Χρήστος ο οποίος παρά την ποινή των 3 δευτερολέπτων που δέχθηκε για άκυρη εκκίνηση κατάφερε να τερματίσει στην κορυφή. Στον τελικό δεν είχε την ίδια τύχει και εγκατέλειψε. Η μάχη για τη νίκη δόθηκε μεταξύ των Μαϊτού Κωνσταντίνου και Σαγανά Στυλιανού. Ο Μαϊτός είχε τα ηνία στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα αλλά ο Σαγανάς έκανε την επίθεσή του στις τελευταίες στροφές και πέρασε στην κορυφή. Η κίνηση του οδηγού της Chatzis Racing ήταν αρκετά επιθετική σπρώχνοντας τον αντίπαλό του από πίσω. Το βάθρο πίσω από τους δύο συμπλήρωσε ο Ζερβός Δημήτρης με την 3η θέση.

  sagana

  Το αποτέλεσμα του τελικού στην Senior δεν είναι επίσημα ακόμα καθώς περιμένουμε την τελική απόφαση των αγωνοδικών. Σε αυτό το σημεία θα πρέπει να αναφέρουμε τα «στραβά» της διοργάνωσης τα οποία επικεντρώθηκαν στην κατηγορία Senior. Αρχικά η ποινή που δόθηκε για άκυρη εκκίνηση ήταν 3 δευτερολέπτων ενώ για άκυρη εκκίνηση στον τελευταίο αγώνα του RMC δόθηκε ποινή 10 δευτερολέπτων. Πρόκειται για τον ίδιο κανονισμό, άρα εδώ θα πρέπει η Ομοσπονδία να εξετάσει τι συνέβη. Επίσης στον ημιτελικό υπήρξε μια σύγκρουση μεταξύ των Μαϊτού Κωνσταντίνου και Μαλανδρινού Άγγελου με αποτέλεσμα ο δεύτερος να οδηγηθεί σε εγκατάλειψη. Ακολουθεί video με το συμβάν.

  Μετά το PICK η Ομοσπονδία θα πρέπει να αναθεωρήσει μερικά πράγματα και να κάτσει σε ένα τραπέζι, ώστε να βρει λύσεις στα προβλήματα.

  maitos-saganas-pick-14-senior

  Συνεχίζουμε με την πολύ ανταγωνιστική, και πολυπληθέστερη, κατηγορία DD2. Εκεί την pole position κατέκτησε ο Μπενής Μηνάς ο οποίος στη συνέχεια την μετέτρεψε σε νίκη στον ημιτελικό. Όμως στον τελικό ο Κύρκος Μίλτος ήταν ταχύτερος και κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη. Το βάθρο στον τελικό συμπλήρωσαν οι Μπενής και Ζαφειράκης στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

  mpenis-pick-14-dd2

  Στα εξατάχυτα της κατηγορίας Super το μεγάλο φαβορί ήταν ο Καλέσης Φίλιππος, ο οποίος το επιβεβαίωσε νικώντας σε ημιτελικό και τελικό. Στις κατατακτήριες δοκιμές ο Καλέσης δεν κατάφερε να κινηθεί αρκετά γρήγορα και η pole κατέληξε στα χέρια του team-mate του, Βασιλέρη Άκη. Στον ημιτελικό ο Καλέσης ανέβασε ρυθμό και με όμορφες προσπεράσεις κατάφερε να πάρει τη νίκη. Στον τελικό επανέλαβε την επίδοσή του και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Πίσω του οι Μοβσεσιαν και Βασιλέρης συμπλήρωσαν το βάθρο στο 2 και 3 αντίστοιχα.

  kalesis-pick-14

  Αν εξαιρέσουμε τα… μελανά σημεία της Senior, που χρίζουν άμεσης βελτίωσης, το 6o PICK Πάτρας ήταν άκρως επιτυχημένο δίνοντας το παράδειγμα για μια ακόμα χρονιά ότι η Ελλάδα μπορεί να διοργανώσει αγώνες Ευρωπαϊκού επιπέδου. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα ακολουθήσουν το παράδειγμα κι άλλες πόλεις της Ελλάδας.

  Άλμπουμ με την δράση από το PICK.

  Αναλυτικά αποτελέσματα

  Alex Switch

  Σχόλια

  Σχόλια